9. mart 2023.9. mar 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Ministar sporta u poseti Šapcu

Objekti i planovi za ponos

Serija poseta lokalnim samoupravama u Srbiji počela iz Šapca. Poseta otvorenim i zatvorenim bazenima, odnosno hali „Zorka“. Bazeni, zatvoren i otvoreni za ponos i primer koji treba slediti. Planovi rekonstrukcije hale izvanredni. Odlična saradnja sa Ministarstvom put ka realizaciji brojnih projekata
Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić posetio je Šabac i sa predstavnicima Grada razgovarao o planovima razvoja sportske i infrastrukture u Šapcu, kao i planovima ministarstva na čijem je čelu. Sastanku u Gradskoj kući su prisustvovali predstanici Mačvanskog upravnog okruga, opštine Bogatić i opštine Vladimirci.

Ministru Gajiću, gradonačelnik dr Aleksandar Pajić je predstavilo kompleks otvorenih bazena, zatvoren bazen, kao i planove rekonstrukcije dvorane “Zorka” koja je od nedavno u vlasništvu grada.
Preduslov vrhunskih rezultata su adekvatni uslovi za trening od najmlađih uzrasta do vrhunskih sportista, te je jedan od prioriteta Ministarstva sporta ulaganje u infrastrukturu. Potencijali Šapca po tom pitanju su veliki naglasio je ministar.

Foto: "Glas Podrinja"


-Najbolja lična karta celokupne vertikale rukovodstva sporta u Šapcu, od gradonačelnika ka hijerarhijski nižim položajima upravo su objekti koje sam posetio i planovi. Ključ je u dobroj organizaciji i posvećenom ljudskom faktoru. Viđeno je za ponos. Zatvoren bazen i kompleks otvorenih su za ponos i primer koji treba slediti. Klub je uspešan i uspešno rukovodi objekatom, a čestitam gradonačelniku što je Hala “Zorka”, po kojoj je Šabac planetarno poznat, sada pod ingerencijom lokalne samouprave i ideje po pitanju njene rekonstrukcije su izvanredne, te očekujem da zablista kao i bazen - rekao je ministar Zoran Gajić.

“Šabac je sportski grad, koji ima odličnu sponu sa resornim ministarstvom i verujemo da će projekti koje smo planirali za tekuću i narednu godinu biti realizovani uz podršku ministarstva sporta”, rekao je prvi čovek grada. Kroz razgovor ministar je prezentovao i planove svog ministarstva na polju vrhunskog, ali i amaterskog, odnosno rekreativnog sporta.

Foto: "Glas Podrinja"


-Imamo čast da ministar Gajić od Šapca započinje seriju poseta lokalnim samoupravama u Srbiji. On je veliki šampion i odličan poznavalac sportskih objekata i zadovoljstvo je videti koliko je impresioniran viđenim u našem gradu. Ponosan sam na budžet veći od 180 miliona samo za sportske klubove. Ponosan sam što smo vratili Halu, izgradili otvorene bazene, mnogo sportskih terena na seoskom području. Nastavljamo da gradimo i radimo, jer to je Šabac grad budućnosti - naglasio je gradonačelnik Šapca.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa