26. januar 2012.26. jan 2012.
EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

IMAMO ŠANSE ZA ZLATO

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva i time ostvarila svoj prvi cilj, odlazak na olimpijske kvalifikacije. Direktor reprezentacije Vladica Spasojević govorio je za “Glas Podrinja“ o daljim željama i ambicijama tima.
-Ovo je najbolji rukometni rezultat od samostalnosti Srbije. Posle ovakvog starta naravno da apetiti i očekivanja rastu, ali i kod igrača kao i kod stručnog štaba preovlađuje želja da se osvoji medalja. Predstoje nam utakmice polufinala i finala i za odličije nam je dovoljna pobeda na jednoj od te dve utakmice. Naravno da bi najbolje bilo da pobedimo prvu, a zatim i drugu utakmicu ali samo osvajanje medalje bio bi veliki uspeh srpskog rukometa.
Spasojević kaže da je igrače posle dobrog rezultata zahvatila trenutna euforija ali da se trude da to ne ostavi traga na normalan ritam života i rada. Po njegovom mišljenju napravljena je samo prva pretpostavka za konačno zadovoljstvo. Što se tiče protivnika kog priželjkuju u polufinalu mišljenja su različita.
-Selektor misli da bi bila dobra Francuska. Neki igrači bi želeli Hrvatsku, drugi Španiju. Najvažnije je da protivnik motiviše i igrače i stručni štab da imaju razloga da daju svoj maksimum, smatra Vladica Spasojević.
Misli da je najvažnije sačuvati snagu i dobro odigrati polufinalnu utakmicu. Ipak kaže da su blizu zlata i da imaju šansu.
-Kada smo krenuli imali smo veliku želju koja i danas postoji. Ako ne želite nešto sigurno da to nećete ni ostvariti. Mislim da uz malo sreće i podršku navijača možemo da uđemo u finale gde bi nam srebro bilo zagarantovano.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa