9. mart 2023.9. mar 2023.
Dragiša Granić i Marinko Urošević,  organizatori  13. sajma poljoprivrede  u ŠapcuFoto: "Glas Podrinja"

Dragiša Granić i Marinko Urošević, organizatori 13. sajma poljoprivrede u ŠapcuFoto: "Glas Podrinja"

Trinaesti Sajam poljoprivrede u Šapcu, 10. i 11. mart, Hala „Zorka“

Mesto susreta poljoprivrednih proizvođača i stručnjaka

Trinaesti Sajam poljoprivrede u Šapcu 10. i 11. marta u Hali „Zorka“. Najavljen veliki broj izlagača. Renomirani brendovi i kompanije koje se bave semenarstvom, zaštitom bilja, poljoprivrednom mehanizacijom, proizvodnjom repromaterijala, privrednici, banke, osiguravajuća društva, zadruge na Sajmu. Ulaz i parking besplatni za sve posetioce tokom dva sajamska dana
U organizaciji Radio televizije AS, pod pokroviteljstvom Grada Šapca i Odeljenja za poljoprivredu, 10. i 11. marta u Sportskoj hali „Zorka“ biće priređeno trinaesto izdanje Sajma poljoprivrede u Šapcu. Najveća regionalna manifestacija ove godine nosi epitet i međunarodni, što potvrđuje i dolazak novih internacionalnih izlagača. Organizatori veruju da su kontinuitet i tradicija potvrda kvaliteta šabačkog Sajma koji pokazao se kao dobro osmišljen, te svake godine okuplja sve više posetilaca i izlagača. Izložbeni prostor u Hali u potpunosti je popunjen, ali i plato ispred dvorane, što još jednom ukazuje na veliku zainteresovanost učesnika da se predstave poljoprivrednicima ovog kraja.

Veliki broj izlagača na Sajmu u Šapcu
Organizatori očekuju prisustvo više od stotinu različitih izlagača, kako iz zemlje, tako i inostranstva, koji će poljoprivrednicima predstaviti najnovija dostignuća u sferi agrara. Uvereni su da će posetioci imati priliku da na jednom mestu informišu o predstojećoj sezoni, unaprede svoja znanja i veštine u domenu poljoprivrede. Na raspolaganju biće im predstavnici kompanija koji će svojim stručnim savetima usmeriti proizvođače kako da na što bolji način idu u korak sa savremenom poljoprivredom.

Iako je pandemija uticala na održavanje manifestacije 2020. i 2021, protekle godine vraćena je na tradicionalno mesto održavanja, Sportsku halu „Zorka“. Za 2023. očekuju da bude još posećenija. Renomirane nacionalne i internacionalne kompanije iz domena agrara potvrdile su svoje učešće na Sajmu poljoprivrede u Šapcu.

-Kapacitet Hale je prostorno ograničen, te smo sa štandovima izlagača popunili objekat. Trudimo se iz godine u godinu da imamo nove izlagače. Tako za Trinaesti sajam imamo kompaniju iz Temišvara (Rumunija) koja se bavi proizvodnjom svih potrebnih delova za poljoprivrednu mehanizaciju. Takođe, biće prisutna i francuska kompanija Scarybird specijalizovana za rasterivanje ptica na usevima. Po prvi put na Sajmu će se predstaviti Lidea, zatim Agropanonka Novi Sad, AgroVojvodina, kao i mnogi drugi - rekao je Dragiša Granić, direktor marketinga RTV AS, u ime organizacije, napominjući da je velika zainteresovanost i želja izlagača da se predstave na Sajmu.

Dodaje da će i posetioci biti iz različitih krajeva Srbije, ne samo sa teritorije Mačvanskog okruga.

-Žele organizovano da posete Sajam, te su nam se najavili iz Beograda. Mislim da smo prevazišli okvire našeg regiona, što potvrđuju zainteresovani izlagači i posetioci. Mi se za Sajam pripremamo nekoliko meseci predano i posvećeno, te je kapacitet bio popunjen pre mesec dana. Verujemo da se to prepozna i daje rezultate.

Internacionalne i domaće kompanije na Sajmu
Poljoprivredna mehanizacija, repromaterijal, zaštita bilja, semenski materijal, zalivni sistemi, proizvođači stočne hrane, samo deo su asortimana koji će biti na raspolaganju poljoprivrednicima.
Osiguravajuća društva, banke, mali preduzetnici i zadruge, distributeri spremni su da predstave svoju ponudu poljoprivrednicima iz Mačve, Pocerine, Posavotamnave, Podgorine, Azbukovice, Rađevine, Jadra i Srema. Po prvi put za uzgajivače konja na Sajmu biće posebna ponuda.

-Aposolutno sve relevantne firme iz sfere agrara biće na Sajmu u Šapcu. Neke od njih nisu zastupljene na Novosadskom, ali dolaze kod nas. Sistem lajn iz Subotice sa opremom za konjarstvo ove godine imaće štand. Takođe, Tomsin, Agrar Petrović, DPS i Veletrgovina TT.

Sve je spremno za svečano otvaranje u petak, 10. marta, i kako ističu organizatori, neki od problema sa kojima su se susretali tokom proteklih godina su otklonjeni.

-Grad je uložio velike napore da Hala bude u potpunosti funkcionalna za Sajam. Rešen je problem grejanja, te će i izlagačima i posetiocima boravak biti značajno prijatniji - ističe u ime organizatora, vlasnik RTV AS Marinko Urošević.

Besplatan ulaz i parking
Ulaz i parking za sve zainteresovane posetioce su besplatni tokom dva sajamska dana od 9 do 19 časova. Generalni sponzor Sajma je NLB Komercijalna banka ad Beograd, a zlatni sponzor Instititut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa