16. mart 2023.16. mar 2023.
Penzionerske kartice nove generacije
SAOPŠTENjE

Penzionerske kartice nove generacije

Projekat izrade Penzionerskih kartica nove generacije je aktuelan i važan, jer ima za cilj da se na direktan način unapredi životni standard penzionera. Mi smo i ranije izdavali Penzionerske kartice, ali su one bile namenjene zaštiti ličnih podataka penzionera i korišćene su za dokazivanje statusa penzionera. Sada nam je cilj da idemo korak dalje, da omogućimo penzionerima da uz karticu pri svakoj kupovini ostvaruju popuste, kao i da upotrebom kartice dobiju određene bodove kojima će u društveno odgovornim institucijama moći da ostvare dodatne benefite. Već od 15.3.2023. počinjemo sa prijavama penzionera za izradu kartica, narednih meseci ćemo obezbediti učešće društveno odgovornih kompanija u ovom solidarnom projektu i od jeseni bi trebalo da počne korišćenje Penzionerskih kartica na nov i funkcionalan način. Suština je da svaki penzioner koji bude želeo da mu se izradi Penzionerska kartica, dobijaće popust pri plaćanju roba i usluga u celoj zemlji, a periodično će ostvarivati dodatne povlastice o kojima ćemo ih detaljno obavestiti. Država nam pomaže da ovaj projekat sprovedemo što brže i što efikasnije, jer suština je da penzioner, za novac kojim raspolaže, uz upotrebu Penzionerske kartice dobije mnogo više.

Pravo na Penzionerske kartice imaće oko 60.000 korisnika koje pokriva Filijala RFPIO Šabac i to: svi penzioneri /starosni, invalidski i porodični/, kao i korisnici novčane naknade za pomoć i negu drugog lica i telesno oštećenje, korisnici posebnih naknada koji su po ranije važećim zakonima ostvarili pravo na naknade i nalaze se u isplatnoj bazi Fonda.

Omogućili smo korisnicima da se za Penzionerske kartice prijavljuju elektronski, sa kućnog računara, mobilnog telefona ili tableta, a ko nema mogućnosti ili mu je jednostavnije, može da dođe u bilo koju filijalu ili ispostavu Fonda PIO i naši zaposleni će ih prijaviti. Dovoljno je da korisnik ponese ličnu kartu ili drugi identifikacioni dokument i naš referent će ga odmah prijaviti.

Već od 15.3.2023. počinjemo sa prijavama penzionera za izradu kartica, narednih meseci ćemo obezbediti učešće društveno odgovornih kompanija u ovom solidarnom projektu i od jeseni bi trebalo da počne korišćenje


Naglašavam da je postupak prijave maksimalno pojednostavljen i da traje do dva minuta. Kada kartica bude izrađena obavestićemo korisnika da dođe i preuzme je, budući da je neoophodno lično preuzimanje.

Za korisnike koji iz bilo kog razloga ne mogu lično da se prijave za kartice, predvideli smo mogućnost prijave preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika.

Da bismo bili potpuno spremni da prihvatimo prijave svih korisnika koji dođu u Fond zbog prijave, produžili smo radno vreme za sve šaltere Fonda, koji će do kraja marta biti otvoreni do 18.00 časova i svi korisnici koji nemaju mogućnosti sami da se prijave ne treba da brinu. Mi ćemo to uraditi za njih. Mogu da dođu u filijalu ili ispostavu Fonda PIO i naši zaposleni će ih prijaviti. Dovoljno je da ponesu ličnu kartu ili drugi identifikacioni dokument.

Svaki korisnik koji koji ostvari pravo na Penzionersku karticu, moćiće da ostvari popuste u trgovinskim lancima, lokalnim prodavnicama, salonima, restoranima i sl., praktično pri plaćanju roba i usluga kod pravnih lica s kojima Fond sklopi sporazum o saradnji. Na taj način korisnici će imati svakodnevne uštede i konkretne benifite.

Za utrošenih 500 dinara korisniku Penzionerske kartice Fond će dodeljivati jedan bod, a tokom meseca može ostvariti bodova najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji. Na osnovu prikupljenih bodova, korisnik Penzionerske kartice će moći da ostvari dodatne pogodnosti, kao što su popust, poklon ili nešto drugo, kod davaoca pogodnosti. Fond će voditi evidenciju o dodeljenim i utrošenim bodovima, a dodeljeni bodovi neće moći da se zamene za novac i ne mogu se preneti na druga lica.

Fond će i na sajtu, u rubrici za Penzionerske kartice, objaviti spisak davalaca pogodnosti, a sa korisnicima ćemo razviti posebne kanale komunikacije preko kojih ćemo ih obaveštavati s kojim pravnim licem smo potpisali sporazume i kakve benefite uz Penzionersku karticu mogu da dobiju.
Primena Penzionerskih kartica biće omogućena penzionerima od 1. oktobra, a do tada bi trebalo da zajedno stvorimo mrežu društveno odgovornih privrednih subjekata koji će obezbediti posebne pogodnosti za penzionere.
PIO

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa