26. januar 2012.26. jan 2012.
DUŠKO PAJIĆ, DžOKEJ I TRENER TRKAČKIH KONjA IZ GLOGOVCA

PROMOVISAO GA GILGAMEŠ

Poznati Surčinski ždrebac američkog pedigrea, danas ima 16 godina. Pobedom u trci života na beogradskom hipodromu vođen rukom iskusnog Mačvanina iz Jankovog sela, potvrdio svoju vrednost
Ovenčan slavom Surčinske ergele, Duško Pajić, džokej i trener, trkačkih konja iz Glogovca, došao je krajem prošle godine na šabački hipodrom, gde upornim radom pokušava da utvrdi i poboljša “rejting“ šabačkog konjičkog kluba i hipodroma u usponu. Svakog jutra trenira 50 konja, među kojima ima bez sumnje budućih šampiona trkačkih staza.
Od Zorke u Bogatiću
Profesionalni rad počeo je pre 26 godina u Konjičkom klubu “Hajduk Stanko“ u Bogatiću. Tada je jahao Zorku, kobilu koja je među dvogocima bila jedna od najuspešnijih u generaciji.
- Virusom ljubavi prema trkačkim konjima, “zarazio“ me otac Zdravko. On je odgajao s puno ljubavi trkačke konje. I ja sam pokušavao da se dokažem na seoskim gozbama, gde su praktikovali konjičke trke. Kasnije sam imao i svog konja, Klaudija sa kojim sam ostvario pet-šest pobeda, kaže Duško Pajić.
Ubrzo su došli i prvi angažmani na bogatićkom hipodromu. Iz tog perioda priseća se Debra.
- Bio je veoma dobar konj. Došao je iz Krađorđeva. Sa njim sam ostvario 10 pobeda. Od 1995. godine do 1998, proveo sam kao džokej na Šabačkom hipodromu. Tada je bila aktuelna šabačka štala Agrobend i šampioni trkačkih staza Eden, Kenej i Tezej. I dobri rezultati nisu izostali.
Pajić je nasledio tradicionalnu ljubav Mačvana prema trkačkim konjima. Upornim radom i praktičnim usavršavanjem on je samo dograđuje i proširuje.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa