16. mart 2023.16. mar 2023.
U susret 36. Međunarodnom kongresu o procesnoj industriji
POTPISAN UGOVOR IZMEĐU ELIKSIR GRUPE I SMEITS-A

U susret 36. Međunarodnom kongresu o procesnoj industriji

Generalni pokrovitelj Kongresa je Eliksir Grupa. “Ove godine se obeležava 85 godina hemijske industrije u Šapcu, što je još jedan povod da mi podržimo ovaj skup“, rekao je Stefan Komazec, direktor Eliksir Zorke
Međunarodni kongres o procesnoj industriji biće organizovan 1. i 2. juna ove godine u Šapcu. Tim povodom, kompanija Eliksir Grup i Društvo za procesnu tehniku pri Savezu mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije potpisali su partnerski ugovor.

-Mašinski fakultet je jedan od učesnika u organizaciji skupa duže od 30 godina. Kao visokoškolska ustanova od nacionalnog značaja neguje saradnju sa privredom. Eliksir je jedna od najpoznatijih kuća hemijske i drugih industrija u Srbiji. Verujemo da je jako važno promivisati inženjersko znanje u svim oblastima industrije. To fakultet sam ne može da radi, zbog toga su potrebni savezi, kao što je Savez mašinskih i elektro inženjera, zbog toga što onda, preko Saveza, kroz organizaciju ovakvih skupova, u direktnoj saradnji sa privredom, možete svoju misiju da pokažete u potpunosti, rekao je Aleksandar Jovović sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, predsednik Društva za procesnu tehniku.

Organizator Kongresa, koji se održava 36 put, je Društvo za procesnu tehniku pri Savezu mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije, dok su suorganizatori Mašinski fakultet u Beogradu.

-Katedra za procesnu tehniku i SET Trebinje - Međunarodni samit energetike. Generalni pokrovitelj
Kongresa je Eliksir Grupa.

Ciljevi i teme Kongresa
Osnovni cilj Kongresa su inoviranje i proširivanje znanja inženjera u procesnoj industriji, energetici, rudarstvu, komunalnom sektoru, kao i podrška istraživačima u predstavljanju ostvarenih rezultata istraživačkih projekata. Teme o kojima će se ove godine govoriti na Kongresu, vezane su za korišćenje energije u procesnim postrojenjima, energetsku efikasnost procesnih postrojenja, primenu obnovljivih izvora energije, korišćenje otpadne toplote procesa, zaštitu životne i radne sredine,upravljanje otpadnim materijama u procesnoj industriji, rešenja za smenjenje emisije gasova staklene bašte iz procesne industirije.


-Zadovoljstvo nam je da sarađujemo sa Savezom mašinskih i elektro inženjera i tehničara Srbije u organizaciji ovakve vrste skupa, odnosno da budemo generalni pokrovitelji 36. Kongresa. Radi se o naučnom i stručnom skupu koji ima bogatu tradiciji. Mi već godinama sarađujemo sa profesorima sa fakulteta na različitim projektima u našoj industriji. Zaposleni Eliksir Grupe takođe objavljuju svoja stručna znanja. Ovakva vrsta saradnje je prirodno došla. Ove godine se obeležava 85 godina hemijske industrije u Šapcu, što je još jedan povod da mi podržimo ovaj skup, rekao je Stefan Komazec, direktor Eliksir Zorke.

Eliksir Grupa će na Konferenciji predstaviti koncepte razvojnih projekata za unapređenje tehnoloških proizvodnih procesa u oblastima delatnosti kompanije, uvođenje novog poslovnog modela cirkularne ekonomije sa ciljem racionalizacije potrošnje prirodnih resursa, povećanja energetske efikasnosti i smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu.

Ugovor o saradnji su potpisali Darko Vuković, finansijski direktor Eliksir Grupe i Bratislav Blagojević predsednik Saveza mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa