16. mart 2023.16. mar 2023.
Opstanak primarni cilj
Jedinstvo 1924 spremno dočekuje prolećnu polusezonu

Opstanak primarni cilj

Odustajanje Strmova pokvarilo planove. Ugrožena gotovo polovina lige. Težak rival u prvom kolu, ali cilj je tri boda. Svaki meč važan u dugoj borbi za spas. Uprava ojačana, ekipa pojačana. Optimizam pred nastavak
Vladimiračko Jedinstvo je polusezonu u Kolubarsko-mačvanskoj grupi zonskog ranga okončalo sa osvojenih 16 bodova i na poziciji deset koja nije donela bezbednu distancu od opasne zone, ali je bila dovoljna za mirnu zimu i dobru polaznu osnovu od marta. Ipak, sav mir je poremeć onda kada takmičenje nije bilo ni na vidiku. Ekipa Strmova, koja je na polusezoni osvojila visoku drugu poziciju nije uspela da se, uprkos odličnim rezultatima konsoliduje finansijski i odlučila je da istupi iz takmičenja.

Prema propozicijama istupanje pre nego što se okonča tri četvrtine sezone donosi brisanje svih bodova koje je taj tim osvojio, kao i poena osvojenih protiv njih. Ovo je posebno pogodilo vladimirački klub, jer je Jedinstvo, uz Radnički Klupce jedini klub koji je uspeo da pobedi Strmovo, te je ostao bez osvojena tri boda. Vrelo, Zadrugar i Radnički iz Valjeva imaju bod manje nego što su imali sredinom novembra. Preostalih osam timova, koji su poraženi u meču sa Strmovčanima praktično ostvarilo napredak bez igre.

Propisi su takvi i trenutno je sa 13 bodova Jedinstvo 1924 na jedanaestoj poziciji. Borba za opstanak je neminovna i biće duga.

Promene u Zoni
Zonski rang će od naredne sezone brojati 12 umesto 14 klubova. Strmovo svakako neće igrati tu predstojeće sezone, a uz dva sigurna putnika stepenik niže, moguće je da se još neko suoči sa eliminacijom. Svaki tim koji ne izbori opstanak u SL Zapad, a teritorijalno pripada Kolubarskom ili Mačvanskom regionu pomera crvenu liniju u zoni za mesto više, a trenutno su Mačva Bogatić i Budućnost u Srpskoj ligi u grupi ugroženih.


-Smatram da propisi nisu pravedni, jer niko ne nadoknađuje troškove koje smo imali pri toj utakmici, mi i svaki drugi tim, a oduzima bodove koji su osvojeni na terenu. Šta je tu je, jasno je da će borba za opstanak biti grčevita, liga je izjednačena i svaka utakmica je važna – ističe trener Jedinstva Zoran Ilić koji uprkos teškom rivalu u subotu, ima želju da njegova ekipa osvoji tri boda.

-Pobedili smo ih na gostovanju u prvom kolu jesenje polusezone. Osvojili smo bodove i bili bolji rival, to je cilj i na početku proleća. Zbog promena bodovnog salda došli smo u situaciju da se sa tri boda vraćamo na učinak s kojim smo završili jesen, umesto da napravimo korak više.
Kačer je nakon odustajanja Strmova na poziciji dva, uz minus od četiri boda u odnosu na vodeće Vrelo. Ono što je specifično za njih je da su jedini neporažen tim na gostovanju ove sezone i najbolji u tom segmentu.

Zoran Ilić (levo)


-Imaju nekoliko igrača iz Beograda, saradnju sa najvećim klubovima i predstavljaju nezgodan, iskusan tim sa fudbalerima koji su igrali najviše rangove tokom karijere. Slabiju fizičju spremu nadoknađuju iskustvom. Oni takođe vide svoju šansu sada u borbi za titulu i motivisani dolaze kod nas. Ipak, naš cilj je pobeda, a Vrelu dajem prednost u borbi za prvo mesti.

Tokom pauze uprava kluba je pojačana i dugoročni planovi Jedinstva su veći od borbe za opstanak, no primarni cilj i za upravu je ova sezona i opstanak u situaciji kada se liga skraćuje.

-Mnogo timova je sličnog kvaliteta, dva tima sigurno ispadaju nakon odustajanja Strmova, a realno je da više ekipa napusti zonu zbog dolaska timova iz Srpske lige Zapad. Mi svoj cilj imamo i nadamo se da će se Vladimirčani ponositi nama i tokom proleća i biti velika podrška – naglašava predsednik Jedinstva 1924 Dragan Jeremić.

Tim su tokom polusezne pojačali: Uroš Đorić, Luka Stevanović, Srđan Todorović i Slobodan Stevanović.

-Zadržali smo kostur ekipe iz prve polusezone, nadamo se da smo sa pojačanjima pojačali konkurenciju i da će se to odraziti pozitivno na rezultate. Imali smo i peh, Nebojša Tomić je doživeo prelom noge i za njega je ova sezona nažalost završena. Verujemo u trenera Ilića, njegov stručni štab i optimistično dočekujemo nastavak u subotu, od 14:30 – dodaje prvi čovek vladimiračkog Jedinstva.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa