26. januar 2012.26. jan 2012.
OPŠTINA VLADIMIRCI: SREDNjA ŠKOLA

GREJANjE NA ČVRSTO GORIVO

Pune 32 godine pokušava se iznaći rešenje za grejanje Posavotamnavske srednje škole. U narednih par nedelja sa nafte preći će se na čvrsto gorivo, što će značajno uštedeti sredstva koja izdvaja lokalna samouprava.
- Naravno grejanje traje u kontinuitetu, ali je na čvrsto gorivo ogromna razlika u ceni. Sa dva kotla biće optimalno grejanje, ali još jednom u prvi plan stavljam uštedu koja nije beznačajna, pošto se radi o oko 60 odsto manje sredstava, sumirao je urađeno predsednik opštine Vladica Marković.
Inače samo papirološki razlozi su omeli brži rad. Na prvi tender se niko nije javio, a sada kada se zna izvođač, čeka se vreme zakonom predviđeno za žalbe, tako da će nedelju, dve potrajati do početka realizacije posla koji će trajati bar desetak dana.
- Površina našeg objekta je oko 5.500 metara kvadratnih, i sa dva kotla snage po 500 kilovata sve će biti optimalno ugrejano. Sve je tu, samo se čeka da prođu zakonske procedure i eto rešenja na koje se čekalo preko tri decenije, na zadovoljstvo svih, kaže direktor škole Raduško Popović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa