16. mart 2023.16. mar 2023.
Borba za nova dva boda: ŽRK Medicinar

Borba za nova dva boda: ŽRK Medicinar

SUPER LIGA (Ž)

Svaki ishod je realan

Važan bod u Novom Sadu, uz žal za celim plenom. Radnički rival koji igra uz oscilacije. Svaki ishod moguć u duelu dve odlične škole rukometa
U Super ligi za rukometašice ove sezone, uz izuzetak najboljih ekipa, moguće je da budete u plej of zoni, a da istovremeno niste prebrinuli sve brige po pitanju opstanka, tako da u izjednačenom nadmetanju u mnogim duelima ne možemo govoriti o izrazitom favoritu, odnosno autsajderu. Primer takvog duela je okršaj u petak gde se u hali „Zorka“ sastaju Medicinar i Radnički. Apsolutno duel gde su sva tri ishoda realna.

Vojvodina – Medicinar 20:20 (12:11)
Novi Sad. Gledalaca: 100. Sudije: Popov (NS) i Ristić (Kikinda). Sedmerci: Vojvodina 5(4); Medicinar 5(5). Isključenja: Vojvodina 4; Medicinar 12 minuta.
VOJVODINA: Račić, Čaušević 6(4), Lovrić 1, Golušin 1, Čabarkapa, Lazić 3, Ivošević, Todorovski 1, Tomić 1, Bulatović, Dmitrović 3, Zafirović, Bahun 3(1), Petronijević 1.
MEDICINAR: H. Petrić 2, Radić, Kojić 1, Radović 9(5), A. Vasić 5, Lackocvić, T. Vasić, Cvejić, Blagojević, E. Petrić, Cvetinović 1, Stević, Dragosavljević 1, Mandić 1, Rakić, Jakovljević (12 odbrana).


Medcinar je nekoliko sekundi delio od dva boda u Novom Sadu, ali do pobede su mogle i domaće, te je bod nešto što sigurno zadovoljava sve u klubu, posebno ukoliko se na njega „nakalemi“ i dva protiv Radničkog. Dobitak iz Novog Sada je i odlična partija Katarine Jakovljević na golu i iskazana snaga mladog tima da se vrati i kada situacija ne izgleda dobro.

Radnički čitave sezone igra uz uspone i padove. Šapčanke su upravo najbolji meč odigrale protiv njih u Kragujevcu, pobedile sa čak deset golova razlike, iako su Kragujevčanke tim koji je mnogo bolji na domaćem terenu. Dugo je trener Kurandić, svakako najbolji igrač je Teodora Veličković, ubedljivo najbolji strelac lige. Pojačane su Kragujevčanke najboljom rukometašicom Pančeva Valentinom Božinović tokom zime, dok na crti igra odlično iskusna Bijelak.

A. Vasić upućuje udarac ka golu


Oba tima su u plej of borbi. Šapčanke trenutno imaju dva boda više. Istovremeno ni Naisa, prva u zoni ispadanja nije daleko, te ni te druge brige još nisu rešeni treneri Tešić i Kurandić, no svakako su ovo timovi koji načinom rada zaslužuju pozicije pri vrhu Super lige. Brige još nije prebrinula ni Vojvodina, a trenutno je na plej of poziciji.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa