16. mart 2023.16. mar 2023.
Detalj iz jesenje polusezone: FK Mačva

Detalj iz jesenje polusezone: FK Mačva

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Neefikasnost (još) nepobediva

Treći meč bez gola u nizu. Bod koji čuva van opasne zone, ali ne osolobađa briga. Apsolutni imperativ protiv Rada pred dva teška meča. Kurtušić smatra da je igra bolja od rezultata
Problem neefikasnosti ne napušta Mačvu od početka takmičarske 2023. godine i kao teg sa kojim ne može da se izbori, vuče je ka opasnoj zoni i grčevitoj borbi za opstanak. Tri od četiri meča Šapčani nisu postigli gol, te iako su u tim utakmicama osvojili dva boda, to brige ne umanjuje. Opasna zona još preti.

Prvi naredni rival Mačve je tim koji je u teškoj situaciji, Rad. Svaki meč za njih je imperativ povratka u borbu za opstanak. Devet kola ne znaju za pobedu, još od oktobra. Posle niza neuspeha usledio je remi u Mitrovici kao povoljan nagoveštaj. Tokom zime su angažovali veliki broj igrača, svakako je najznačajniji Živojinović, doskorašnji član Radničkog iz Niša i interacionalac Mladenović.

Loznica - Mačva 0:0 (0:0)
Klupci. Gledalaca: 1.000. Gl. sudija: Predrag Simić (Užice); pomoćnici: Pešović (Kraljevo= i Radovanović (Gruža). Žuti kartoni: Stojanović, Abubakar, Jakovljević, Marinković (Loznica); Jevtić, Pejović, Vraštanović i Ristivojević (Mačva)
LOZNICA: Vukašinović, Popović (Vićentijević), Mićić, Komarčević, Dabić, Santrač, Abubakar (Damnjanović), Jakovljević (Ivanović), Marinković, Petrović, Stojanović (Martinkevič).
MAČVA: Samurović, Popović (Bašić), Jevtić, Ristivojević, Savković, Belić, Vraštanović, Novaković, Pejović, Radunović, Branković (Ristić, Pavić).


Mačva apsolutno nema izbora osim trijumfa. Nakon ovog duela slede dueli protiv dva najbolja tima Prve lige, Rakovice i Železničara iz Pančeva. U Šapcu je bez pobede u poslednja tri duela.

-Mislim da je igra kod nas bolja od rezultata. Ne koristimo svoje prilike, ne želim nikada da se zadovoljim bodom. Liga je takva da je svaka utakmica važna i istovremeno jedna u nizu. Mala razlika među ekipama nameće pritisak sa kojim moramo da se nosimo i da odgovorimo na pravi način. Uvek je cilj pobeda – rekao je trener Ivan Kurtušić.

Od početka 2023. u prvenstvenim duelima Mačva je postigla jedan gol, no ni on nije delo igrača šabačke ekipe, već autogol igrača Metalca, te niko od igrača Mačve nije postigao gol od
poslednjeg kola u 2022. godini.


U sedam kola 21 bod je u opticaju, no Mačva je bod iznad opasne zone i sedam od plej of mesta. Uz četiri meča iza nas, mnogo veća briga je opstanak u ovom trenutku. Uz to Mačva je drugi najneefikasniji tim Lige, odmah iza Radničkog.

Od početka 2023. u prvenstvenim duelima Mačva je postigla jedan gol, no ni on nije delo igrača šabačke ekipe, već autogol igrača Metalca, te niko od igrača Mačve nije postigao gol od poslednjeg kola u 2022. godini.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa