16. mart 2023.16. mar 2023.
U trci za trofej: VK Šabac 2011 (foto: VK Šabac)

U trci za trofej: VK Šabac 2011 (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

Borba za trofej u Šapcu

Posle nekoliko godina pauze, godište 2007. ponovo je takmičarsko u sezoni mlađih kategorija, a prvi trofej će biti dodeljen na Gradskom bazenu u Šapcu. Ovdašnje plivalište ugostiće ovog vikenda šest najboljih ekipa u Srbiji u ovom uzrastu, one koje su prošle tri faze takmičenja i daće odgovor ko osvaja trofej Kupa Srbije.

Šabački vaterpolo ima dva predstavnika. Sava, koja želi u borbu za trofej i donela je maksimalan broj bodova, odnosno Šabac, igrače uzrastom uglavnom mlađe dve ili tri godine od rivala, što njihovo postignuće čini istinski velikim. Uz njih tu su još Bečej, najveći rival Savi u borbi za titulu, takođe sam maksimalnim brojem bodova, potom Taš i Košutnjak koji su doneli po dva boda i Vojvodina.
Turnir startuje u subotu, dok je u nedelju, u popodnevnim časovima predviđeno da budu odigrani dueli za plasman.



Najmlađi na putu slave
Zvanični šampioni Srbije u kategoriji 2011. godište i mlađi, vaterpolisti Šapca pokazali su najviše na polufinalnom turniru Kupa Srbije (prvom Kupu koji je organizovan za ovaj uzrast) i ubedljivo se plasirali na finalni turnir prvog i drugog dana aprila. Pobedili su Spartk 14:5, Partizan 11:7 i TENT 17:4. Tri pobede donose i maksimalan broj prenetih bodova, a u borbi za titulu očekuju ih dueli protiv: Valisa, Vojvodine i Novog Beograda.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa