Info

23. mart 2023.23. mar 2023.
Nove cene boravka u vrtiću
DONETO REŠENjE O UTVRĐIVANjU EKONOMSKE CENE PROGRAMA VASPITANjA I OBRAZOVANjA PO DETETU ZA 2023.GODINU

Nove cene boravka u vrtiću

Nova ukupna ekonomska cena za 2023.godinu na mesečnom nivou iznosi skoro 30,6 hiljada dinara po detetu, a 80 odsto novca obezbeđuje osnivač, dok roditelji plaćaju petinu iznosa
Prema novom rešenju o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u PU “Poletarac” Koceljeva, roditelji će za boravak svog deteta u vrtiću morati da izdvoje mesečno 6.120 dinara, što je oko 500 više nego do sada.

Nova ukupna ekonomska cena za 2023.godinu na mesečnom nivou iznosi skoro 30,6 hiljada dinara po detetu, a 80 odsto novca obezbeđuje osnivač, dok roditelji plaćaju petinu iznosa.

Neznatno veća cena utvrđena je i za pripremni predškolski program za koju roditelji u buduće moraju izdvojiti nešto više od 5,3 hiljade dinara mesečno.

Takođe, kao i do sada, rešenjem su predviđena i određena umanjena poput tog da će se ukoliko u ustanovi boravi dvoje dece iz porodice, za drugo dete iznos umanjiti za 20 odsto. Isto umanjenje predviđeno je za boravak deteta bez jednog roditelja, dok će za dete bez oba boravak biti jeftiniji za 30 odsto.

Troškove boravka trećeg i svakog narednog deteta u porodici, kao i jednog roditelja iz te porodice, finansiraju se iz sredstava budžeta opštine.

Ukoliko “poletarci” ne dolaze u vrtić roditelji će plaćati punu cenu iznosa, osim u slučaju odstustva zbog bolesti kada će se, uz validno opravdanje lekara pedijatra, iznos za taj period umanjiti za 50 odsto. Polovinu iznosa plaćaće i u periodu korišćenja godišnjeg odmora roditelja uz uvid u Rešenje, ali i zbog iskazane potrebe porodice da dete ne pohađa vrtić u trajanju ne dužem od deset radnih dana u toku godine.

Ekonomska cena programa na godišnjem nivou utvrđuje se za kalendarsku godinu na osnovu svih planiranih rashoda koji čine strukturu ekonomske cene, na osnovu broja upisane dece korigovanog sa prosečnom prisutnošću dece. U lokalnom budžetu za tekuću godinu iznos planiran za troškove poslovanja ustanove je preko 64 miliona dinara, dok je za realizaciju pripremnog predškolskog programa od Ministarstva prosvete predviđeno pet miliona.
V.Bošković

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa