23. mart 2023.23. mar 2023.
K. Šulc (levo)

K. Šulc (levo)

VATERPOLO: KRISTIJAN ŠULC, VK ŠABAC

Cilj je polufinale

Sezonu obeležio nastup u Evro kupu. Žal za boljim izdanjem protiv Vašaša. Dvomeč sa Partizanom drugačiji od prethodna tri. Odlučuju detalji. Aoslutni cilj polufinale. Šabac odlična sredina za sportski razvoj
Kristijan Šulc drugu sezonu nosi kapicu VK Šabac, već je postao jedan od omiljenih igrača brojhne domaće publike, bio je najbolji strelac kluba u Regionalnoj ligi ove sezone, međutim dosadašnji rezultati su samo deo učinka, jer će se konačne procene donositi na kraju sezone gde još izazova čeka Šapčane.

-Odličan nastup u Evropi i Regionalnoj ligi su podstrek za dalje, ali pred nama je završnica domaćeg šampionata i mi želimo da ponovo igramo bar u polufinalu plej ofa. Partizan poznajemo, kao i oni nas, no smatram da će ova dva meča biti potpuno drugačija od tri duela koja su iza nas. Bićemo i mi i oni spremniji, oba tima su jako trenirala tokom pauze. Razdvajaju nas nijanse i odlučivaće želja, koncentracija i pre svega disciplina u igri. Ko bude manje grešio biće u polufinalu. Želimo da to budemo mi – ističe Kristijan Šulc.

Evro kup obežeje sezone (Šabac – Barselona)


Evro kup 2022/23. ostaće upisan u istoriji VK Šabac. Četvrtfinale je nezabeležen uspeh na evro sceni do sada.
-To je za mene obeležilo ovu sezonu, a turnir u Šapcu najvažniji događaj ove sezone što se vaterpola tiče u Šapcu. Bili smo odlični do četvrtfinala, pokazali smo koliko možemo. Najveći žal je dvomeč protiv Vašaša. Oni su izvanredna ekipa, ali žalim što mi nismo na višem nivou i naterali ih da strepe. Opšta ocena je odlična, međutim ostaje taj žal.

VK Šabac je do prethodnog leta poznavao samo kao rivala, sada je upoznao kako je biti i deo kluba, a to što privodu kraju i drugu sezonu u klubu govori da su očekivanja ispunjena.
-Imamo vrhunske uslove za rad, svi u klubu su tu za nas na svaki način, saradnja je odlična. Dolazak u Šabac je bio pravi korak za mene. Kroz naš trud, kroz igre želimo da uzvratimo na pravi način. Sloga i timska atmosfera su nas prethodne sezone dovele do trećeg mesta, iznad Zvezde i Partizana. Sada želimo ponovo među četiri i ponovo na evro scenu, da napravimo iskorak i na tom nivou u narednoj sezoni.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa