23. mart 2023.23. mar 2023.
Drugi u Srbiji, jedini bez poraza: VK Sava 2007 (foto: N. M.)

Drugi u Srbiji, jedini bez poraza: VK Sava 2007 (foto: N. M.)

VATERPOLO: 2007. GODIŠTE

Sava vicešampion Kupa

Igrači šabačke Save završili su kup sezonu za uzrast 2007. godišta bez poraza, jedini su tim sa takvim učinkom u Srbiji, međutim nadmetanje su završili sa suzama u očima. Srebrne medalje su trenutno teret, ali će ubrzo uvideti da im trebaju biti samo i isključivo ponos. Na završnom turniru u Šapcu maksimalnim učinkom od tri pobede: Taš 20:3, Bečej 15:6 i Šabac 13:5 izborili su veliko finale gde ih čeko Košutnjak, jednako ubedljiv i siguran u svoja tri meča.

Košutnjak su izdanci čuvene škole VK Partizan, a u finalu atmosfera retka i na seniorskim duelima van Šapca. Nekoliko stotina gledalaca, navijači obe ekipe. Sava je počela bolje, Košutnjak se vratio, preokrenuo. Šapčani nadoknadili za nepun minut i to poslednji minus dva, ali su na peterce poraženi 5:4, te su se ovaj put izabranici Nemanje Ličanina i Miroslava Mandića morali zadovoljiti drugim mestom, no uskoro startuje prvi deo državnog prvenstva. Kroz suze su igrali održali sastanak nakon meča i obećali sebi da žele samo titulu u Prvenstvu.

Treća pozicija je pripala Vojvodini, četvrta Bečeju. VK Šabac, predvođen Miroslavom Petrovićem i Dušanom Mihailovićem, sastavljen od igrača dve, čak i tri godine mlađim od svih drugih ekipa, uspeo je da nakon plasmana na finalni turnir, osvoji i peto mesto pobedivši Taš 16:3.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa