23. mart 2023.23. mar 2023.
Potpisan ugovor između opštine Mali Zvornik  i kompanije „Egypt plywood”

Potpisan ugovor između opštine Mali Zvornik i kompanije „Egypt plywood”

Ugovor o ustupanju poslovnog prostora za potrebe pokretanja proizvodnje furnira u Malom Zvorniku, potpisan je u utorak, između kompanije „Egypt plywood” i opštine. Ugovor su potpisali Zoran Jevtić predsednik opštine Mali Zvornik i Muhamed Said (Mohamed Saeid), predstavnik egipatske kompanije.

Potpisivanju ugovora u sali Skupštine opštine Mali Zvornik prisustvovali su Boban Birmančević državni sekretar u Ministarstvu privrede Republike Srbije, Željko Marjanović načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Milisav Despotović zamenik predsednika opštine, Radovan Tadić predsednik Skupštine opštine, kolegijum Opštinske uprave i predstavnici medija.

Industrijska prerada drveta ima dugu i bogatu tradiciju na ovim prostorima, a više od tri decenije je prošlo od prestanka sa radom nekadašnjeg preduzeća DP „Gučevo”, poznatog i priznatog širom tadašnje Jugoslavije.

Aktivnostima i angažovanjem lokalne samouprave i uz podršku države otvara se treća fabrika, koja će uz dve fabrike otvorene u prethodne četiri godine omogućiti novo zapošljavanje i ostanak i opstanak posebno mlade populacije u ovim krajevima.

U narednih par meseci izvršiće se tehničke pripreme za početak rada pogona, a uz pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje izvršiti obuka radnika koji će obavljati posao. Potrebno je nabaviti i neophodne sirovine, pa se otvaranje pogona može očekivati za dva do tri meseca.

U ime investitora, Muhamed Said zahvalio se predsedniku opštine i svim zvaničnicima koji su podržali firmu „Egypt plywood” u nastojanju da u Srbiji započnu posao sa proizvodnjom furnira, odnosno da u dogledno vreme, u zavisnosti od dinamike ostvarenja planova, naprave i fabriku šperploče.

Dobrodošlicu predstavnicima egipatskih investitora i gostima poželeo je predsednik Zoran Jevtić, koji se zahvalio na podršci koja je ukazana lokalnoj samoupravi od strane nadležnih organa, jer će nova investicija omogućiti bolji život stanovništvu ovog kraja.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Željko Marjanović izjavio je ovom prilikom da misli da će nova investicija doprineti smanjenju nezaposlenosti, boljem privrednom razvoju lokalne samouprave i razvoju celog Mačvanskog upravnog okruga.

Dr Boban Birmančević, Državni sekretar u Ministarstvu privrede, koji je u ime resornog ministarstva prisustvovao potpisivanju ugovora istakao je veliki značaj investicije za nezaposlene koji dobijaju šansu i mogućnost da rade.
G.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa