23. mart 2023.23. mar 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Tradicionalna manifestacija u OŠ „Jevrem Obrenović“

Izložbom i muzičkim nastupom počeli „Jevremovi dani“

Dan matične škole, 62.godišnjicu, obeležili su u utorak, 21. marta, predstavom „Predstava“ u Domu kulture u Mišaru, dok je škola u Oridu prošle godine proslavila 190.godišnjicu
Manifestacija „Jevremovi dani“ počela je izložbom „Slobodna forma“ i muzičkim nastupom đaka u petak u Galeriji Kulturnog centra Šabac. Predstavljeno je oko 80 radova učenika od petog do osmog razreda iz matične u Šapcu i škole „Jevrem Obrenović“ u Oridu.
Nastali su na časovima likovne kulture koje su vodile nastavnice Ivana Đuričić Smiljanić i Dragana Đurđević. Radost je da se u galerijskom prostoru pojave dečiji radovi, a muzika je usko povezana sa likovnom umetnošću, istakla je istoričarka umetnosti Sonja Petrović Jagić na otvaranju. Predan i ozbiljan nastavnički rad vidi se na postavci, koja je početak buduće saradnje te kulturne sa šabačkom obrazovnom ustanovom.

-Predstavili su se različitim crtačkim i slikarskim tehnikama i primenili su razne teme i motive- portret, karikatura, pejzaž, slobodna tema, ilustracija, fantazija, fantastika i slično. Radili smo na časovima likovne kulture, crtanja, slikanja i vajanja, kao i u okviru pilot projekta- rekla je Đurđevićeva i zahvalila Kulturnom centru na kreativnom prikazu specifične izložbe koji je doprineo izražajnosti radova.

Zadovoljstvo postavkom u Galeriji podelila je i učenica šestog razreda Irena Gajić.

-Jedan rad sam radila temperama, a drugi je senčenje. Imali smo slobodnu temu, pa sam se odlučila za tu tehniku. Nastavnica me pohvalila i pitala me da li bih želela da rad bude izložen- rekla je Irena.

Dva solo nastupa Anje Janković i Angeline Vlahović i duet Tijane Radovanović i Milice Radojević pripremio je nastavnik muzičkog Bojan Popović.

Dan matične škole, 62.godišnjicu, obeležili su u utorak, 21. marta, predstavom „Predstava“ u Domu kulture u Mišaru, dok je škola u Oridu prošle godine proslavila 190.godišnjicu. „Jevremovi dani“ su tradicionalna manifestacija koja će u toj obrazovnoj ustanovi obuhvatiti niz aktivnosti i trajaće tokom marta, a pridružuju im se i horsko i veče stranih jezika koji su planirani u aprilu i junu. U obeležavanje su uključene sve izdvojene jedinice, a između ostalog, predviđene su likovno- literarne radionice, predstave, kao i izrada panoa i prezentacija.
D.D.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa