30. mart 2023.30. mar 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PREDAVANjE ZA MATURANTE EKONOMSKE ŠKOLE

Edukacijom do veće bezbednosti u saobraćaju

Predavanje “Još uvek vozim, ali ne hodam“ čula su dva odeljenja završnih godina Ekonomske škole “Stana Milanović“ prošle srede. Autor predavanja Slaviša Savić sekretar Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga, još jednom je svoju ličnu priču preneo budućim i vozačima početnicima, kao najveću opomenu i upozorenje o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa.

-Statistika pokazuje da se broj saobraćajnih nezgoda ne smanjuje značajno i broj mladih koji su nastradali u protekloj godini je izuzetno visok. Naši napori ukazuju na to da smo na dobrom putu i uveren sam da će aktivnosti koje sprovodimo već šest godina dati rezultate, prvenstveno u pogledu poboljšanja bezbednosti mladih u saobraćaju, a samim tim i smanjenju broja nastradalih. Prva predavanja imamo u Šapcu, a nakon toga u Beogradu, Nišu, Beloj Palanci... Srbija vapi za ovakvim vidom edukacije. Prošle godine smo ostvarili izuzetno dobre rezultate u pogledu broja održanih predavanja. Više od 8.000 mladih je odslušalo ta predavanja, kaže Slaviša Savić.

Foto: "Glas Podrinja"


Predavanja u Šapcu su deo aktivnosti Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca.

-Jako nam je drago da je ovaj projekat koji je nastao u Šapcu sada poprimio republičke razmere. Svaki izgubljeni život je nenadoknadiv gubitak i zato je važno da mladima na početku njihovog vozačkog iskustva predočimo potencijalne opasnosti koje mogu imati nesagledive posledice. Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca i u ovoj godini će realizovati brojne kampanje usmerene ka mladim učesnicima u saobraćaju, kako kroz svoj Program tako i u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Lepo vreme je pred nama, kao i period proslava matura i zato apelujemo na mlade da usled nedovoljnog iskustva ne prave greške koje mogu imati nesagledive posledice i da čuvaju svoje i živote drugih, navela je Katarina Tadić sekretar Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa