30. mart 2023.30. mar 2023.
Potpisan ugovor o pošumljavanju  i ozelenjavanju Šapca

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini na teritoriji grada Šapca. Projektom je predviđeno pošumljavanje i ozelenjavanje prostora u produžetku Ulice kralja Aleksandra i pešačkih staza uz kanal sve do šabačke tvrđave na Starom gradu.

-Buduće zeleno područje ove površine estetski će oplemeniti prostor Starog grada u Šapcu, ali će i uticati na unapređenje životne sredine našeg grada. U narednom periodu nastavićemo da realizujemo slične aktivnosti, sa ciljem unapređenja zaštite životne sredine i podizanja svesti o značaju zdrave okoline, u okviru kojih je, jedan od prioriteta, rad na pošumljavanju gradskih površina. Borimo se za lepši i čistiji Šabac, rekao je gradonačelnik Pajić.

Ukupna vrednost projekta iznosi 2.155.600,00 dinara, od čega će za njegovu realiziciju Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojiti 1.500.000,00 dinara, dok učešće grada Šapca iznosi 655.600,00 dinara.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa