30. mart 2023.30. mar 2023.
Asolute ponovo  okićene medaljama
NOVI USPEH ŠABAČKIH BALERINA

Asolute ponovo okićene medaljama

Tara Cvetković i balerine Asolute (Assolute), baletska sekcija KUD “Abrašević“ osvojile su šest zlatnih i tri srebrne medalje na UDC (Unstoppable dance competition) takmičenju u Beogradu, održanom u nedelju. Tari je pripala i specijalna nagrada, a po proglašenju nagrađenih, bila je među 10 najboljih igrača koji su još jednom odigrali svoju koreografiju na tzv. gali. Na binu je izašla praćena velikom podrškom drugih igrača koji su uzvikivali njeno ime.



Sedam Šapčanki osvojilo je ukupno 9 medalja sa 11 koreografija, koje je sve osmislila i pripremila Tara.

Natalija Cvejić u konkurenciji beba osvojila je zlato, dok je najmlađoj Magdaleni Stanojević, u istoj konkurenciji pripalo srebro. Duet Natalija Cvejić i Jelena Čičulić bile su zlatne u kategoriji mini, dok je Katarina Stekić izborila takođe zlatnu medalju u ovoj konkurenciji. Dunja Nešić osvojila je u kategoriji juniora 4. mesto, a Aleksandra Marković u kategoriji kids 6. mesto. Tara je u solo senior bila zlatna i srebrna u senior conteporary. Tari i Dunji u duetu je pripalo jedno zlato i jedno srebro. Tara, Dunja, Katarina i Aleksandar bile su najbolje i u miksu. Tara je dobila i specijalnu nagradu Best expression senior.



Devojčice su ponovo nastupile posle dužeg vremena, zbog Tarinog odlaska na fakultet u Beograd. Zbog toga su i vežbale samo povremeno vikendima, te je ovaj uspeh još mnogo veći.

Takmičilo se više od 1.000 igrača iz cele Srbije.

Sedam Šapčanki osvojilo je ukupno 9 medalja sa 11 koreografija, koje je sve osmislila i pripremila Tara


Igralo se na dve scene, a u žiriju su bile i svetki i evropski priznate internacionalne sudije Zorica Tanasković i Vesna Reljić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa