26. januar 2012.26. jan 2012.
GALERIJA MEĐUOPŠTINSKOG ISTORIJSKOG ARHIVA ŠABAC

ZAROBLjENI PROSTOR

Izložbu 3D fotografija Dragutina Dragana Petrovića iz Šapca u utorak otvorila Sonja Petrović, istoričar umetnosti. Šapčani će imati priliku da je pogledaju do 14. februara
Posle veoma uspešne izložbe 3D fotografija u Kulturnom centru prošle godine Šapčani su po drugi put imali priliku da je pogledaju u utorak u Arhivu. Kako je istakao i sam autor nova postavka predstavlja nastavak prethodne koja je bila prva izložba takvog tipa u Srbiji.
- Izložbu sam radio sa namerom da je, pored starije populacije, što više učenika šabačkih škola pogleda kako bih ih podstakao da se bave fotografijom. Mogućnosti za fotografijom, i običnom i 3D, daleko su veće nego u ono vreme kada sam počinjao pre pedeset i kusur godina. Zbog toga sam je i uradio kako bi deci to postala zanimacija, ali i ljubav i profesija ““ rekao je Dragutin Dragan Petrović.
Otvrajući izložbu Sonja Petrović, istoričar umetnosti, naglasila je da je ušavši u galerijski prostor Arhiva, imala osećaj da je pred njom opet nešto sasvim novo, drugačije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa