Инфо

Берза

  • aero 1.197 ▲ 7,84%
  • enhl 668 ⚫ 0,00%
  • fito 2.700 ⚫ 0,00%
  • gmon 1.700 ⚫ 0,00%
  • niis 685 ▼ -0,58%
  • tgas 11.000 ▲ 1,83%
(26. јануар 2012.)
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ

ШАБАЦ ИЗ ДРУГОГ УГЛА

У плану израда локалног акционог плана за младе који ће послужити као основ за ширење Канцеларије као ресурсног центра за младе предузетнике, каријерно вођење и професионалну оријентацију. Са циљем популаризације уметности, науке и унапређења културе млађе популације у мају планирана реализација пројекта “Музеј свуда“. У току осмишљавање туристичке понуде за младе региона која би требала да прикаже Шабац из новог угла
Са јединственим програмима у Србији “Шабац град знања“ и “Лето у граду знања“ Канцеларија за младе је постала један од стабилних партнера свих установа на градском нивоу које се баве образовањем и васпитањем младих, или су укључени у неки вид омладинске политике. На тај начин увели смо неформално образовање не само у оквиру школског програма, већ и у току слободног времена у виду бесплатних летњих радионица.
У складу са овим, требало би напоменути, да смо прошле године на Сабору учитеља, за летњу школу “Занимљива наука“ која је организована у сарадњи са Савезом учитеља Шапца, под руководством мр Татјане Марковић Топаловић, од Завода за унапређење образовања и васпитања добили признање за пројекат који је највише допринео образовању а уједно повезао различите организације у јединствену целину. Међутим, иако смо поносни на ову награду, најбитније нам је да смо кроз ове радионице успели да остваримо свој основни циљ, а то је унапређење општег знања код младих али и практичних вештина ““ каже координаторка рада шабачке Канцеларије за младе Ана Лазић.
Када се већ говори о сарадњи са школама, није наодмет поменути да је у току прошле године, кроз различите семинаре и радионице велики број школараца обучен за вршњачке едукаторе. Створена је и завидна “база“ волонтера која сада броји око 400 особа.
- Вршњачки едукатори су од посебног значаја у животу младих, јер они на најбољи начин у својој околини могу да шире новостечена знања. На тај начин константно раде на превенцији болести зависности, на унапређењу репродуктивног и сексуалног здравља, на активном учешћу младих у доношењу одлука и партиципацији у животу локалне самоуправе. Када је реч о волонтерима, морам да напоменем да је половина од укупног броја већ учествовала приликом организације различитих манифестација и акација које смо спроводили током године, објашњава Лазићева.

Најновији број

10. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa