13. april 2023.13. apr 2023.
Foto: www.macvainfo.rs

Foto: www.macvainfo.rs

Mačvanska srednja škola domaćin susreta

Takmičenje mladih preduzetnika i inovatora održano u Bogatiću

Cilj takmičenja je da učenici kroz praktičan rad steknu uvid u osnove preduzetništva, prvenstveno kroz formiranje i prezentaciju svojih biznis ideja u biznis planove
Mačvanska srednja škola u Bogatiću od 4. do 7. aprila bila je domaćin 40. Takmičenja mladih preduzetnika i inovatora, čiji je organizator Savez pronalazača Srbije. Nadmetanje je održano u okviru projekta „Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika“ koji vodi Savez. U sportskoj hali u petak je održano završno takmičenje za najbolji biznis plan i prezentaciju poslovnih ideja za učenike sedmog i osmog razreda, kao i prvog razreda srednje škole. U konkurenciji je bilo 28 grupa učenika sa mentorima iz Mačvanskog okruga.

Prvo mesto zauzela je Srednja škola Krupanj, drugo Srednja škola Koceljeva, a treće prva ekipa Mačvanske srednje škole, sa mentorima Ivanom Selenić i mr Slavicom Petrović.
U ime opštine Bogatić prisutne je u petak, na završnici događaja, pozdravio predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović.

Foto: www.macvainfo.rs


On je izrazio uverenje da će kvalitet ideje, njena inovativnost i realističnost koju će ponuditi mladi nadareni ljudi i ovog puta doći do punog izražaja. Sa takvim ljudskim potencijalom, kao glavnim resursom i pokretačem društvenog razvoja, svetla perspektiva naše zemlje je zagarantovana, istakao je Damnjanović.

Cilj takmičenja je da učenici kroz praktičan rad steknu uvid u osnove preduzetništva, prvenstveno kroz formiranje i prezentaciju svojih biznis ideja u biznis planove. Takođe, pruža im se prilika da razviju samopouzdanje, sposobnost kreativnog razmišljanja i timskog rada, kao i da ovladaju komunikacijskim i prezentacijskim veštinama. Učestvovale su škole iz Loznice, Vladimiraca, Šapca, dok su domaćini imali pet grupa: saobraćajni tehničar, kuvari, ekonomski, mašinski i tehničari motornih vozila. Učesnicima je najpre na radionicama predstavljen biznis plan i način na koji se piše, zatim su ga pisali, a potom ga je komisija ocenjivala.

Foto: www.macvainfo.rs


Na skupu su govorili i predsednik Saveza pronalazača Srbije Hadži Slobodan Simić, načelnica Školske uprave Valjevo dr Zorica Jocić, direktorka Mačvanske srednje škole Nada Jelesić. Njima je predsednik Saveza uručio povelju „Mihajlo Pupin“, kao i Branku Daniloviću, Milanu Damnjanoviću, Školskoj upravi Mačvansko- kolubarskog okruga i Opštini Bogatić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa