9. februar 2012.9. feb 2012.
ŠABAČKI EKOLOŠKI POKRET

ZEMLjA DARUJE KAD UM CARUJE

Akcije, tribine, okrugli stolovi, gostovanja u radio i TV emisijama, ekološke patrole, protestni skupovi i marševi, petsto članova, bilans je jedanaestogodišnjeg rada. U ovoj godini, pored redovnih aktivnosti, u planu Izborna skupština
Od osnivanja 2000. godine do danas Šabački ekološki pokret svoje zadatke realizovao je kroz teorijske i praktične zadatke. Cilj im je da podignu nivo obrazovanja i svesti građana o zaštiti životnih i ekoloških vrednosti putem javnih tribina, okruglih stolova, izjava i natpisa u medijima. Sa druge strane pokret tokom godine ima niz akcija kojima se povećava prirodni kvalitet sredine u kojoj živimo poput sadnje cveća, drveća, kao i čišćenja divljih deponija u gradu i selima.
- U svom dosadašnjem radu Šabački ekološki pokret imao je preko pedeset obrazovnih akcija putem tribina i okruglih stolova, više od četrdeset akcija na terenu. Održali smo preko šezdeset konferencija za medije. Imali smo tridesetak istupanja na TV i radiju u okviru specijalnih emisija o ekologiji. U cilju podizanja nivoa obrazovanja svojih članova organizovani su i odlasci na seminare na nacionalnom i međunarodnom nivou ““ rekao je advokat Trifun Drobnjak, predsednik i jedan od osnivača Šabačkog ekološkog pokreta.
Svoje aktivnosti ŠEP tokom godine najvećim delom vezuje za kalendar određenih ekoloških datuma koji predstavljaju podsećanje ali i upozorenje na sve veću potrebu za očuvanjem materijalnih, ali i duhovnih, dobara bez kojih nema zdravog života.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa