13. april 2023.13. apr 2023.
Krajem aprila odmeravanje snaga srednjoškolaca
KOCELjEVA JE DOMAĆIN REPUBLIČKOG TAKMIČENjA IZ RAČUNOVODSTVA

Krajem aprila odmeravanje snaga srednjoškolaca

Najbolji ekonomski tehničari odmeriće snage 28. i 29. aprila u Koceljevi, a u ovoj obrazovnoj ustanovi kažu da su pripreme u toku i da čine sve da budu dobri domaćini, ugoste sve koji tom prilikom dođu u tamnavski kraj i potrude se da im boravak u ovoj varoši i njenoj okolini ostane u što lepšem sećanju
Zahvaljujući prošlogodišnjem pobedniku državnog takmičenja iz računovodstva, tada maturantu a danas studentu Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Andriji Panteliću, koceljevačka Srednja škola dobila je priliku da bude domaćin ovogodišnjeg republičkog takmičenja iz ovog predmeta.

Najbolji ekonomski tehničari odmeriće snage 28. i 29. aprila u Koceljevi, a u ovoj obrazovnoj ustanovi kažu da su pripreme u toku i da čine sve da budu dobri domaćini, ugoste sve koji tom prilikom dođu u tamnavski kraj i potrude se da im boravak u ovoj varoši i njenoj okolini ostane u što lepšem sećanju.
–Nama je veoma važno da takmičenje protekne u najboljem mogućem redu. Pripreme su u toku. Verujemo da ćemo biti spremni i da će svi učesnici biti zadovoljni našom ulogom domaćina- izjavio je direktor Srednje škole Veroljub Matić i dodao da su prijave škola još uvek u toku, te da su do pre nekoliko dana učešće prijavile Prva, Druga i Peta ekonomska škola iz Beograda, Paraćin, Jagodina, Smederevo, Titel, Velika Plana, Niš...

Takmičari će na raspolaganju imati tri sata da urade test koji u sebi sadrži kako teorijski, tako i praktični deo.

–Zadatak je koncipiran tako da je jedna četvrtina teorijski deo, a ostatak je praktičan rad. Izrada zadataka je predviđena za petak, prvi dan, a u subotu će biti objavljena preliminarna lista nakon koje će uslediti žalbeni rok i na kraju konačan plasman učesnika i proglašenje pobednika- objasnila je profesorka Marijana Bajić.

Iz godine u godinu, prema njenim rečima, primetan je pad interesovanja učenika i profesora za takmičenja bilo koje vrste, pa i ova. Zapravo, nedovoljna je zainteresovanost dece, ali i njihovih mentora, da se dodatno angažuju.

Koceljevačka Srednja škola, koja svake godine upisuje samo po jedno odeljenje smera ekonomski tehničar, ipak uspeva da pripremi i motiviše učenike za učešće na takmičenjima, što ne polzai za rukom daleko većim ekonomskim školama širom Srbije.

–Mi moramo da se na sve načine borimo da privučemo što je moguće više dece posle završene osnovne škole, a to možemo da uradimo isključivo igrajući na kartu kvaliteta i rezultata. Sve više malih škola su upravo zbog toga u vrhu. Moraju da učestvuju na takmičenjima i postižu zapažene rezultate. Nemaju određeni komoditet koji imaju daleko veće gradske škole- smatra Matić.

Predstavnica škole domaćina ove godine je Katarina Milošević, maturant ekonomskog smera. Prema rečima njene profesorke i mentrorke pripreme su u toku.

–Pripremamo se zaista ozbiljno i temeljno. Kakav će na kraju biti rezultat, ostaje da vidimo. Ovo je ipak jedna veoma specifična oblast, gde nikada niste do kraja sigurni kakav će plasman biti. Važno je da se učesnici trude i daju sve od sebe da postignu što je moguće bolji rezultat- zaključila je Bajić.
V.Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa