13. april 2023.13. apr 2023.
Dan za druženje i humanost
HUMANITARNI USKRŠNjI TURNIR U MEDICINSKOJ ŠKOLI

Dan za druženje i humanost

Humanitarni uskršnji turnir i ove godine će se održati na terenu Medicinske škole „Andra Jovanović“. Takmičenja će biti organizovano u malom fudbalu i tucanju uskršnjim jajima, a sav prihod će ići u humanitarne svrhe.

Grupa mladih iz Benske Bare već godinama se za Uskrs okuplja i igra mali fudbal. Prošle godine došli su na ideju da od ovog druženja imaju korist i oni kojima je pomoć najpotrebnija, te su ostvarili saradnju sa humanitarnom organizacijom „SOS dečja sela“. Sada će prikupljena sredstva ići u dva smera, udruženju „Svi za Kosmet“ i za lečenje dvadesetdvogodišnje Mine Pošarac iz Rume koje ima agresivni oblik tumora na kičmenoj moždini.

Prijavljivanje ekipa za mali fudbal je moguće do pola sata pre početka turnira, a kotizacija je 2.000 dinara po ekipi. Za tucijadu je dovoljno poneti uskršnje jaje, a iznos kotizacije za odrasle je na dobrovoljnoj bazi.

-Uskršnje okupljanje uz mali fudbal u dvorištu Medicinske škole, tradicija je koju praktikujemo već 10ak godina. Kako se svake godine okupljao veliki broj prijatelja i poznanika iz Benske Bare i grada, prošle godine smo odlučili da druženje iskoristimo i upotpunimo saradnjom sa humanitarnom organizacijom kako bismo nekom pomogli. Takođe, napravili smo i formate takmičenja u tucanju uskršnjim jajima, što posebnu radost donosi najmlađima. Taj potez se ispostavio kao izuzetno uspešan okupivši preko 300 posetilaca događaja. U saradnji sa humanitarnom organizacijom SOS dečja sela smo ostvarili najbolji „rezultat“ u prikupljanju kontinuiranih donacija u jednodnevnoj akciji, dok su najmlađi uživali u turniru u tucanju uskršnjim jajima i osvojenim nagradama, a svi okupljeni u fudbalskom turniru, muzici, druženju, kaže Miladin Ivanović, jedan od organizatora događaja.
Za pobednike su obezbeđeni i pehari, kao i osveženje za sve posetioce. Organizatori se nadaju da kiša neće pokvariti druženje.

-Ove godine očekujemo još više posetilaca. Koncept je isti kao prošle godine, s tim što ove godine učestvuju dve humanitarne organizacije, jedna za pomoć ugroženima na Kosmetu-Svi za Kosmet, druga za pomoć našoj drugarici Mini - Budi human.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže, pokažu humanost i uveličaju ovaj događaj u nedelju, 16. aprila, na Uskrs, s početkom u 11.00 časova, a sve treba da ponesu jeste uskršnje jaje, dobro raspoloženje i po želji opremu za fudbal, poručuje Ivanović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa