20. april 2023.20. apr 2023.
Tvoje zdravlje u tvojim rukama
DOM ZDRAVLjA VLADIMIRCI

Tvoje zdravlje u tvojim rukama

Društvene mreže i pojedinci serviraju zastrašujuće stvari, a da nema razloga za strah direktor Doma zdravlja potkrepljuje podatkom da je vakcinu protiv Kovida-19 do sada primilo milijarde ljudi, a timovi naučnika i lekara brinu kako vakcine utiču na zdravlje ljudi. Retka neželjena dejstva su najčešće bila blaga i prolazna, istakao je doktor Isailović uz savet da se vakcinišete svakako i bez oklevanja
U želji da pojasni značaj vakcinisanja, Svetska zdravstvena organizacija, Ministarstvo zdravlja i USAID su istakli i kroz podatak da su milioni ljudskih života spašeni, upravo vakcinisanjem. Agilni direktor Doma zdravlja dr Branko Isailović je dao svoj doprinos obaveštenosti stručnim pojašnjenjem pre svega zašto da se vakcinišemo:

“Narodski bolje sprečiti nego lečiti. Vakcine se koriste već generacijama širom planete i zaslužne su što su pojedine bolesti bukvalno iskorenjene, a sa drugima se uspešno borimo. I što se tiče Kovida-19 mnogi nisu svesni, da ukoliko se zaraze, a nisu zaštićeni vakcinom, da su u riziku za progresiju u težu formu bolesti, brojne komplikacije, dugotrajan boravak u bolnici, kao i smrtni ishod. Izabrani lekari imaju najbolji uvid u zdravstveno stanje svojih pacijenata, pa su i informacije od njih najbitnije!”, kaže Isailović.

Da je zdravlje svakoga od nas u našim rukama, direktor Doma zdravlja Vladimirci upotpunjuje tvrdnjom da lekari i zdravstveni sistem su tu da vam pomognu i pruže podršku, ali da borbu za zdravlje vi vodite i da je ključna uloga u očuvanju zdravlja zapravo vaša!


Bivalentna (kombinovana) vakcina protiv Kovida-19, po rečima doktora Isailovića, pruža zaštitu i od originalnog vuhanskog soja i omikron soja. Budući da vakcina u sebi ne sadrži virus, primanjem vakcine ne možete dobiti Kovid 19! Primenjuje se kao buster doza u uzrastu od 12 godina i starijih, a daje se najmanje tri meseca od poslednje primljene doze, ili najmanje tri meseca od preležanog Kovida-19.

Vakcine se koriste već generacijama širom planete i zaslužne su što su pojedine bolesti bukvalno iskorenjene, a sa drugima se uspešno borimo


Doktor Isailović pojašnjava i kome se pre svega preporučuje. To su, po njegovim rečima, osobe starosti preko 50 godina, ljudi sa primarnim i sekundarnim imunodeficijencijama, svi koji imaju pridružene bolesti, korisnicima i zaposlenima u domovima za stara lica i zaposlenima u zdravstvenim ustanovama. Mora se istaći da vakcine ne štite od samog zaražavanja, ali pružaju zaštitu od komplikacija i smanjuju rizik od smrtnih slučajeva!

Društvene mreže i pojedinci serviraju zastrašujuće stvari, a da nema razloga za strah direktor Doma zdravlja potkrepljuje podatkom da je vakcinu protiv Kovida-19 do sada primilo milijarde ljudi, a timovi naučnika i lekara brinu kako vakcine utiču na zdravlje ljudi. Retka neželjena dejstva su najčešće bila blaga i prolazna, istakao je doktor Isailović uz savet da se vakcinišete svakako i bez oklevanja.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa