20. april 2023.20. apr 2023.
Takmičenje u kom svi pobeđuju
USPEH HUMANITARNOG USKRŠNjEG TURNIRA

Takmičenje u kom svi pobeđuju

Kiša koja je počela da pada oko 14.00 časova nije prekinula događaj. Pobednik u fudbalu je ekipa Bair, a u tucanju uskršnjim jajima među decom Pavle Pešterac, dok je među odraslima pobedu odneo Mladen Vesković
Humanitarni uskršnji turnir održan u dvorištu Medicinske škole “Dr Andra Jovanović“ okupio je više od 400 posetilaca. Prikupljeno je po 40.000 dinara za organizacije “Svi za Kosmet“ i “Budi human“ za Minu Pošarac iz Rume, a još toliko je trebalo da bude uplaćeno na račune organizacija, međutim u dogovoru organizatora i HO “Svi za Kosmet“ odlučeno je da drugi deo novca ode za Minino lečenje.

Pobednici u fudbalu ekipa Baira


Kiša koja je počela da pada oko 14.00 časova nije prekinula događaj. Pobednik u fudbalu je ekipa Bair, a u tucanju uskršnjim jajima među decom Pavle Pešterac, dok je među odraslima pobedu odneo Mladen Vesković.

Pavle Pešterac


-Ove godine okupljanje je privuklo znatno veći broj učesnika nego prošle godine. Na fudbalskom turniru učestvovalo je 16 ekipa, a bilo je i više zainteresovanih, ali morali smo zbog vremena trajanja da ograničimo broj. Turnir u tucanju uskršnjim jajima privukao je više desetina učesnika, a najviše su mu se radovali najmlađi. Zadovoljni smo učinkom zbog kog je sve i organizovano i nadamo se da će sledeće godine biti još bolje i uspešnije, kaže Miladin Ivanović, jedan od organizatora turnira.

Mladen Vesković


Kotizacija za fudbalske ekipe bila je 2.000 dinara, a za tucijadu na dobrovoljnoj bazi i sav prihod je dat u humanitarne svrhe. Takođe, bile su postavljene i dve kutije u koje su posetioci ostavljali priloge.

Turnir je nastao spontano, okupljanjem mladih iz Benske Bare svake godine na Uskrs u dvorištu Medicinske škole, kako bi igrali fudbal. Svake godine događaj je privlačio sve više učesnika.

Prošle godine turnir je dobio humanitarni karakter i tada su ostvarili saradnju sa humanitarnom organizacijom „SOS dečja sela“.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa