Info

9. februar 2012.9. feb 2012.
SARADNjA UDRUŽENjA MAČVANSKIH I SREMSKIH PRIVREDNIKA

SPORAZUM KUĆU GRADI

Udruženje privrednika opštine Bogatić, nedavno posetilo kolege iz Sremske Mitrovice. Radosav Berić, vlasnik preduzeća Sinteh, koje se bavi proizvodnjom i prodajom boja i fasada, a registrovano je u Bogatiću i Bijeljini, zalaže se za organizaciono jačanje i stvaranje povoljnog privrednog ambijenta
Članovi Mačvanskog Udruženja privrednika posetili su nedavno Sremsku Mitrovicu i sa tamošnjim kolegama i čelnicima lokalne samouprave razgovarali o unapređenju iskustava iz oblasti unapređenja preduzetništva i obezbeđenja uslova za nesmetan privredni razvoj u otežanim okolnostima predsednik Skupštine opštine Sremska Mitrovica Branislav Nedimović, preneo je svoja i iskustva lokalne samouprave u Mitrovici u oblasti podsticaja i razvoja preduzetništva.
- U ovom razgovoru pokrenuli smo i pitanje propisnog odlaganja smeća. Shodno Novom zakonu ono i komunalni otpad moraju biti bezbedno odlagani. Za to je predviđena regionalna deponija smeća u Sremskoj Mitrovici, čiju su izgradnju sa istim ciljevima finansirali pored Sremske Mitrovice i Šabac. Ona bi trebalo da bude u funkciji do juna ove godine. Bez obzira na kašnjenje, ovom zajedničkom projektu pridružiće se i opština Bogatić.
Posetu smo organizovali, između ostalog i s ciljem izgradnje dobrih međususedskih odnosa, razmene iskustava u funkcionisanju lokalne samouprave, poboljšanju saradnje na pojedinim projektima i zajedničkom rešavanju brojnih problema. Rukovodstvo opštinske uprave u Bogatiću u globalu ima za cilj da gradi čvršće veze sa komšijama, kaže Milan Damnjanović, zamenik predsednika SO Bogatić, član mačvanskog Udruženja i sam vlasnik preduzeća.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa