9. februar 2012.9. feb 2012.
OD SUBOTE VANREDNO STANjE U OPŠTINI KOCELjEVA

MINUS ZALEDIO ŠKOLSKA ZVONA

Zbog snežnih padavina i niskih temperatura štab za vanredne situacije opštine Koceljeva, na sednici održanoj u subotu, proglasio je vanredno stanje na teritoriji cele opštine. Sneg u tamnavskom kraju gotovo bez prekida pada od prošlog četvrtka. Vanredni raspust za predškolce, osnovce i srednjoškolce. Najugroženija seoska područja. Prohodne samo glavne saobraćajnice
Visina snežnog pokrivača u sedištu opštine do ponedeljka dostigla je pola metra, dok je u seoskom području znatno više snega. U ovim delovima koceljevačke opštine sneg je dostigao visinu do jednog metra a snežni nanosi i do dva. Snabdevenost stanovnika Koceljeve osnovnim životnim namirnicama i lekovima je uredna. Međutim problema ima u selima. Meštani mnogih zaseoka, posebno oni stariji, nisu u mogućnosti da pešače do seoskih prodavnica koje se takođe otežano snabdevaju. Mnogima dodatne probleme stvara zaleđena voda, pa imaju velike muke kako da napoje stoku. Zbog snega koji skoro neprekidno pada i ekstremno niskih temperatura otežano je čišćenje saobraćajnica. Lokalni, regionalni i magistralni put su na području ove opštine uglavnom prohodni, ali su mnogi nekategorisani zavejani. Autobuske linije su redukovane, pojedine su privremeno ukinute, smanjen je broj polazaka za Beograd, Šabac i Valjevo, a evidentna su i kašnjenja.
- Štab je doneo naredbu o pojačanom režimu rada svih subjekata sistema zaštite i spasavanja kao i naredbu o uvođenju aktivnog dežurstva u štabu za vanredne situacije čije sedište je u zgradi Skupštine opštine. Ovom naredbom obuhvaćeni su Direkcija za puteve, JKP “Progres“, Elektrodistribucija, Dom zdravlja u Koceljevi, Crveni krst, Centar za socijalni rad, autobusko preduzeće Eurotrans turs, vatrogasno-spasilačka jedinica, veterinarska stanica, policijska stanica, opštinska uprava i lokalni elektronski mediji. Oni imaju obavezu da obezbede osnovne životne uslove građanima i da na prijavu stanovnika hitno intervenišu - izjavio je član štaba Radovan Ranisavljević koji je dodao da štab dežura od 00 - 24 sata.
Prema njegovim rečima imenovani su i poverenici civilne zaštite i njihovi zamenici za sva naseljena mesta, koji imaju obavezu da svakodnevno kontaktiraju sa štabom i dostavljaju informacije o stanju na ugroženim područjima. U Štabu je navedeno da velikih problema ima na svim seoskim nekategorisanim putevima koji su zavejani.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa