27. april 2023.27. apr 2023.
FOTO: VK ŠABAC (FB), Uspeh najmlađeg tima Lige: VK Sava

FOTO: VK ŠABAC (FB), Uspeh najmlađeg tima Lige: VK Sava

VATERPOLO: PRVA A LIGA

TENT ispod Save

Dominacija u dva meča Šapčana. Sava nadigrala na svaki način Obrenovac. Dokaz kvaliteta za A ligu. Pokazatelj snage šabačke vaterpolo škole
Kada je bilo najvažnije šabačka vaterpolo škola je pokazala u starijoj konkurenciji koliko može, a njeni izdanci su u velikom stilu osigurali sebi novu sezonu u drugom rangu srpskog trofejnog sporta. Sava, još nekompletna, nije bila favorti u dva meča baraža protiv TENT Obrenovca, čak je kao blagi određen rival zbog iskustva, ali je bazen pokazao drugačiju sliku.

TENT – Sava 9:16 (0:5, 2:2, 4:4, 3:5)
Bazen Obrenovac. Sudije Raković-Krstonošić i Čerović. Isključenja: TENT 9, Sava 11. Peterci: TENT 2, Sava 3.
TENT: Radosavljević, Ristić, Miodragović 2, Živković, Čubrić 1, Ružičić, Jukić 1, Stojaković 2, Keserović, Blažić, Inđić 2, Stanišić 1, Maksimović, Džodić.
SAVA: Vukadinović, Novaković 3, Mićanović 4, Mičić 3, Pantelić, Babić 4, Jezdimirović, Arsenović, Jovanović, Lazić, Vojinović, Mihajlović, Alimpić, Vasić 2.



Sava – TENT 12:5 (2:1, 1:1, 5:1, 4:2)
Gradski bazen. Gledalaca: 400. Sudije: Raković i Pavlović. Isključenja: Sava 9, TENT 13.
SAVA: Vukadinović, Novaković, Mićanović 1, Mićić 2, Pantelić, Babić 4, Jezdimirović 1, Arsenović 1, Jovanović, Lazić 1, Vojinović, Mihailović 1, Alimpić, Vasić.
TENT: Radosavljević, Ristić, Miodragović, Živković, Čubrić, Ružičić, Jokić 2, Stojanović, Keserović, Jovanović, Inđić 2, Stanković 1, Vidaković, Džodić.


Sve odlike iskusne i kvalitetne ekipe pokazala je Sava, a neiskusne i nesigurne Obrenovac. Učinili su Šapčani seriju kratkom i nezanimljivom, uspevajući da u obe utakmice demonstriraju i silu, posebno u drugom poluvremenu prvog i prvoj četvrtini drugog meča. Dve pobede od sedam golova razlike protiv vicešampiona Prve B lige najbolji su odgovor na pitanje da li Sava zaslužuje mesto u Prvoj A ligi.

FOTO: VK ŠABAC (FB), Najbolji kada je bilo najvažnije


-Ponosan sam na momke. Potpuno zasluženo smo izborili opstanak. Iskoristili smo na pravi način svoje prednosti u odnosu na rivala, nismo njima dozvolili da se vrate u duele i pokazali smo da zaslužujemo mesto u Prvoj A ligi. Cilj je da naredne sezone izbegnemo baraž i da se pozicioniramo kao stabilan A ligaš – istakao je trener Miroslav Mandić.

FOTO: VK ŠABAC (FB), V. Babić


Sava je iza sebe ostavila vrlo uspešan period. U poslednja četiri zvanična duela ostvarila je četiri pobede, a u celoj ligi je svakako bila najmlađi tim, sastavljen mahom od igrača između 15 i 17 godina.
Naredne sezone u Ligi se mladim šapčanima priključuju Nais (poslednji iz Prve A lige) i Spartak Prozivka (šampion Prve B lige). Oni menjaju novog superligaša Taš i eliminisano Valjevo.

FOTO: VK ŠABAC (FB), F. Novaković, kapiten ekipe
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa