27. april 2023.27. apr 2023.
Pred velikim izazovom: I. Kurtušić

Pred velikim izazovom: I. Kurtušić

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Između strepnje i nade

Igra još slabija od rezultata protiv Zlatibora. Sinoć na Banjici ili povratak ili dalje posrnuće. Svaki izgubljen bod može biti koban. Niko od timova se nije osigurao, niti predao
Na tankoj granici između strepnje i nade su navijači Mačve veći deo sezone, a tu ih drže rezultati koje je teško pratiti kroz uspon i pad forme. Kada pogledate rezultate i tabelu, vidite da Mačva ima pobede protiv ekipa iz vrha, ali i poraze od onih sa dna, kao što je poslednji u Šapcu.

Mačva – Zlatibor 0:2 (0:1)
Stadion Mačve. Gledalaca: 600. Gl. sudija: Ljubiša Borisavljević (Ivanjica); pomoćnici: Tubić (Kragujevac) i Čotrić (Loznica). Strelci: Karać u 41. i Kaide u 90+4 minutu za Zlatibor. Žuti kartoni: Pejović, Branković, Panić (Mačva); Čumić (Zlatibor).
MAČVA: Samurović, Popović, Jevtić, Bašić, Savković, Belić, Jovović (Stevanović), Novaković (Branković), Ristić (Panić), Radunović, Pejović.
ZLATIBOR: Anđić, Karać, Komorski, Čumić, Veličković (Račić), Petrovik, Vrbić, Rmuš, Vještica, Kaide (Cvetković), Vukmirović (Savić).


Užičani su morali biti najlakši rival, sigurna tri boda, ali umesto toga su oni odneli plej kući. Samo su zadržali slabu nadu u opstanak, potreban im je veliki niz da bi se uključili u borbu, ali su zato Mačvu razuverili da može do opstanka brzo. Sinić je Mačva gostovala na Banjici, još jednoj ekipi koja mora isključivo da pobeđuje kako bi se spasla, a svaki izgubljen bod za Mačvu mogao bi značiti mesto ispod crte, a do kraja se broji sitno. Već u nedelju dolazi Loznica. U Podrinskom derbiju najčešće Mačva ima bolji tim, ali u psolednje dve sezone pobeđuje samo zeleno-beli tim. Sada se to ne bi smelo desiti, jednostavno je nedopustivo u borbi za miran kraj.

I. Ristivojević, kapiten


Istina je jedna, pre početka sezone malo ko bi rekao da je plej aut dobar rezultat, sada bi svi bili zadovoljni da se izbori opstanak pre opsežne analize koja je neophodna krajem maja. Tabela pred vama je bila validna do juče, rezultati su na našem portalu...
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa