4. maj 2023.4. maj 2023.
Foto: VK Šabac (fb strana), kraj donekle pokvario utisak o sezoni: Ličanin sa igračima

Foto: VK Šabac (fb strana), kraj donekle pokvario utisak o sezoni: Ličanin sa igračima

VATERPOLO: NEMANjA LIČANIN, VK ŠABAC

Intenzivna sezona iza nas

Mnogo uspeha i razočaravajuća eliminacija u plej ofu. Najveći ceh odneo prvi meč. Super liga kvari sliku dobre sezone. Odlični nastupi u svim takmičenjima. Liga jača nego ranije. Evropa za ponos. Devet igrača sa višegodišnjim ugovorima
Proteklo je više od dve nedelje, a za sve u VK Šabac eliminacija u četvrtfinalu plej ofa Super lige još je bolna. Na kraju sezone uspešnije po svim paramerima osim u konačnom plsmanu domaće lige, ta eliminacija ostavlja gorak ukus.

-Imali smo povoljan ishod u nekoliko navrata u džepu, ali smo ga ispustili i na kraju je rešavala sreća. Mislim da smo mi polufinale ispustili u Beogradu. U meču gde je nedostajalo energije na obe strane, meč je bio izjednačen, remi ili nečja minimalna pobeda bile su realan ishod, međutim nedopustivo slab poslednji period je omogućio Partizanu da stekne veliku prednost, što nismo smeli da dopustimo – govori na početku razgovora za Glas Podrinja Nemanja Ličanin, trener VK Šabac.

Foto: VK Šabac (fb strana), Ličanin: Polufinale plej ofa sami ispustili


U manje mečeva Šabac je ostvario više pobeda, prekinut je loš niz protiv Radničkog, rekordno visoko je savladan Partizan, u Regionalnoj ligi je osvojeno mesto za tri stepenika iznad prošlosezonskog, a u Evropi je ostvaren plasman najbolji od osnivanja kluba. Istovremeno pozicija u domaćoj ligi je pogoršana.

-Najteže je dati završnu ocenu sezone. Peto mesto nije nešto čime smo zadovoljni, što sam reako i igračima. Nije tim građen da stane u četvrtfinalu plej ofa i uvek taj kraj kvari sliku. Istovremeno smo u svemu napredovali u odnosu na prethodnu, a na proleće napravili dodatni pomak u konkurenciji koja je jača nego prethodne sezone. Mogu da budem zadovoljan igrama i nastupima u mnogo mečeva, a opet peto mesto ostavlja gorak ukus i tom eliminacijom nisam zadovoljan. Teško je u podvući crtu, a nemoguće dati kratku ocenu svega.

Poboljšanje je ostvareno u sezoni koja se pokazala interesantnijom i neizvesnijom u odnosu na prethodne. U velikoj petorci nema tima koji je trpeo samo poraze.

Uspesi mlađih kategorija
-Mlađe kategorije su naš ponos. Rezultat nije primaran, već razvoj igrača, no i rezultatski nemamo razloga za nezadovoljstvo. Tri generacije u Kupu su doživele jedan poraz i jedan remi ukupno. Okosnicu 2007. godišta čini 2008, i uprkos tome smo poraženi tek posle peteraca u finalu, godište 2009. je potvrdilo kvalitet u Dubrovniku, oni su savladali prvake: Španije, Hrvatske, Crne Gore, dok je 2011. peharom u Kupu potvrdilo silu. Škola je izuzetno važna za klub i rezultati pokazuju da smo na pravom putu.


-Svi timovi su bolji nego sezonu ranije, uz izuzetak Radničkog. Istovremeno taj Radnički je pobedio Novi Beograd i to u gostima, Crvena Zvezda je izuzetan tim i može da igra na jednu utakmicu protiv bilo koje ekipe u Evropi, pokazali su to i u Kupu. Partizan je uspeo takvu Zvezdu da savlada. Mi smo ubedljivo pobedili Partizan, ubedljivo pobedili Radnički, igrali otvoren duel protiv Zvezde gde smo imali i dva gola viška. Novi Beograd je stepenik iznad, ali ne i nepobediv.

Nova sezone je daleko, ali početak priprema za nju je za nešto više od dva meseca. Uvek se dogode promene u sastavu, ali izvesno je da ih neće biti previše.

-Devet igrača imaju važeće višegodišnje ugovore, petorici je istekao (Marković, Stojanović, Tubić, Šulc, Šaikutidinov i Koptsev), ali mi se nikoga nismo odrekli. Rano je govoriti o kompletnom sastavu za narednu sezonu, no većina igrača je pod ugovorom i računamo na njih. Tokom juna ćemo imati kompletnu sliku i od prvog jula počinjemo zajednički pripreme. U maju i junu igrači rade po individualnom programu. Očekuju nas domaća takmičnja, Regionalna lige i Evro kup, još jedna zgusnuta sezona.

Foto: VK Šabac (fb strana), misli usmerene već ka narednoj sezoni


Kao i svake godine iznad Regionalne lige stoji upitnik, ne samo po pitanju formata, već i njene egzistencije.

-Regionalna liga je korisna svakako, igraju timovi sa tradicijom, kvalitetni i pruža veliki broj jakih utakmica. Težak je turnirski sistem, jer gust raspored iziskuje dodatnu energiju. Svake godine je pitanje da li će biti igrana i u kojem formatu, videćemo šta nas čeka od jeseni, ali sam stava da je Regionalna liga potrebna i korisna.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa