13. avgust 2009.13. avg 2009.
ZAŠTO SE TREBA BAVITI SPORTOM

AKTIVNOŠĆU DO DOBRE FORME

Fitnes navodi da verujete u izuzetno pozitivne efekte vežbanja na telo i duh, kao i na poboljšanje zdravstvenog i društvenog života. Može se opisati i kao stanje koje je potrebno da bi izgledali i osećali se najbolje što možete. To je sposobnost da se dnevne obaveze obavljaju lako i sa budnošću, sa ostatkom energije koja će vam biti potrebna za obavljenje drugih slobodnih aktivnosti. Samim bavljenjem fizičkom aktivnošću, svom organizmu obezbeđujete da izdrži i podnese određene stresne situacije. Fitnes uključuje dobro funkcionisanje srca, pluća i muskulature, a pošto sve što radite sa telom takođe utiče na ono što činite vašim umom, fitnes odnosno fizička spremnost donekle utiče na mentalnu budnost i emotivnu stabilnost.
Ukoliko sebe možete opisati kao srećnu i zadovoljnu osobu, onda verovatno ne spadate u one osobe koje imaju problema sa percepcijom sporta: za vas sport predstavlja nešto što podrazumeva relaksaciju kroz aktivnost. To je pravi pristup, koji donosi rezultate, dobro raspoloženje, zdravlje, lepu figuru, bistar um i vitalnost.
Istraživanja pokazuju da redovna aktivnost pomaže u prevenciji depresije kod žena i muškaraca svih starosnih grupa. Takođe i poboljšanje raspoloženja koje je vidljivo posle 17 nedelja vežbanja. Svakodnevni umor, neraspoloženje i nizak nivo energije možete pobediti redovnom sportskom aktivnšću. Ako želite da i u kasnijim godinama imate dobru memoriju i vitalnost, šetajte bar tri puta nedeljno . Rezultati šestomesečne studije koja je obuhvatala muškarce i žene između 60 i 75 godina života, a koji su šetali tri puta sedmično po sat vremena, pokazali su da je njihova memorija bila za 25 posto bolja u odnosu na neaktivne istih starosnih godina...

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa