9. februar 2012.9. feb 2012.
DOM ZDRAVLjA ŠABAC

UNAPREĐENjE PRAKSE

Od aprila 2007. do kraja prošle godine u Domu zdravlja Šabac za nabavku opreme, izgradnju i rekonstrukciju objekata utrošeno oko 1,6 miliona evra
Od osnivanja, tačnije, od kada je oblast primarne zdravstvene zaštite u nadležnosti lokalne samouprave, svaki pojedinačni segment našeg rada u potpunosti je unapređen. O standardima koje smo stvorili govori podatak da smo prva akreditovana zdravstvena ustanova u Mačvanskom okrugu i među prvima u Srbiji. Ukupni troškovi akreditacije, iznosili su 1.360.000 dinara, od čega je Grad učestvovao sa 385.000 dinara, dok je ostatak obazbeđen od Ministarstva zdravlja. Sertifikat smo dobili na period od tri godine, a kvalitet rada naših zaposlenih ilustruje i nagrada za kvalitet koju smo prošle godine dobili od Ministarstva zdravlja, kao i priznanje za izvrsnost u izradi strateškog plana i menadžment u primarnoj zdravstvenoj zaštiti 2010. godine ““ istakla je direktorka Doma zdravlja Šabac, prim. dr Vesna Đurić, i podvukla da je osnovni cilj ove ustanove da uz podršku Grada, svim sugrađanima bude dostupna što kvalitetnija zdravstvena zaštita.
Ka Domu zdravlja Šabac gravitira 120.000 stanovnika. Trenutno, u nadležnosti ove ustanove se nalazi 32 objekta na gradskom i seoskom području. U njima, ukupno i u segmentu primarne zdravstvene zaštite i stomatologijom radi 563 lica. Od čega je 135 lekara.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa