11. maj 2023.11. maj 2023.
Dvostruki strelac: L. Pejović

Dvostruki strelac: L. Pejović

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Kraj bez tenzije

Bod u Vršcu dovoljan da se zadrži prednost u odnosu na ugrožene. Dva boda neophodna do kraja za siguran spas. Metalac nije osigurao status i igra važniji meč u Šapcu. Drag tim neutralnim navijačima
Niko nije slutio nakon poraza od Zlatibora na startu plej auta da bi Mačva mogla poslednja tri kola dočekati bez tenzije i straha po pitanju opstanka, ali sedam bodova iz naredna tri meča su to obezbedila. Opstanak nije osiguran matematički, ali su Šapčanima potrebna dva boda u tri meča za siguran status i to u slučaju da Loznica bude nepogrešiva do kraja.

OFK Vršac – Mačva 2:2 (2:2)
Vršac. Gledalaca: 300. Gl. sudija: Stefan Jeknić (Subotica); pomočnici: Blagojević (Paraćin) i Božović (Pirot). Strelci: Ilić u 34. i Andrić u 45 +1 minut za Vršac; Pejović u 7. i 24. za Mačvu. Žuti kartoni: Mršulja, Petrić, Stojković (Vršac); Ristivojević i Samurović (Mačva).
VRŠAC: Andrijanić, Petrić (Blagojević), Ilić, Pavlov, Todorović, Lazevski, Andrić (Kilibarda), Stanisavljević (Milivojević, Graonja), Kadijević, Mršulja, Tasić (Tomić).
MAČVA: Samurović, Popović, Jevtić, Ristivojević, Savković, Belić (Jovović), Vraštanović, Novaković (Bašić), Ristić (Branković), Radunović, Pejović.


Rival u prvom od dva meča na domaćem terenu biće Metalac. Tim koji je drag većini neutralnih navijača u Srbiji. Organizacijom i uslovima prevazilazi sve klubova iz manjih sredina i primer je dobro organizovanog kluba. Poput Mačve nije imao ambiciju da igra plej aut, ali kada se već desilo vredelo je tražiti spas. Ipak, kao jedan od tri neporažena tima u plej autu, još nije obezbedio spas, tri remija u nizu daju četiri boda prednosti tri kola pre kraja i ne baš miran san. Milošev, Mićović i Milinković su vodeći strelci ne baš efikasne ekipe, a među prvotimcima je i dete Mačve Branislav Marković.

Kapiten ekipe: I. Ristivojević


U regularnom delu sezone Mačva je pobedila u Šapcu 1:0, još krajem avgusta. Meč je svakako značajniji za goste, posebno što u pretposlednjem dočekuju Loznicu na svom terenu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa