9. februar 2012.9. feb 2012.
ČIŠĆENjE SNEGA U KOLONIJI MAČVE

VOLONTERI POMAŽU STARIMA

Volonteri Kancelarije za mlade, mlađa grupa koja je trenutno na raspustu iskoristili su svoje slobodno vreme u dobrotvorne svrhe da pomognu šabačkom Centru za socijalni rad i njihovim korisnicima u raščišćavanju snega u koloniji Mačve do kojih je teško doći, prošle srede.
- S obzirom da su naši volonteri učestvovali u različitim događajima i manifestacijama, ovo je prva akcija ovog tipa. Pre svega, treba pozdraviti dobru volju ovih mladih ljudi koji su izašli u susret lokalnoj zajednici, kao i najstarijim sugrađanima, istakla je koordinator rada šabačke Kancelarije za mlade Ana Lazić.
Najstarija korisnica usluge za Pomoć i negu u kući Zorka Stojiljković koja ima 84 godine, kaže da joj ova akcija puno znači.
- Veoma sam zadovoljna uslugom geronto domaćica, koje mi puno pomažu, nalože mi vatru, donose hranu, lekove i voće. Tako da sam potpuno snabdevena svim namirnicama i ne oskudevam ni u čemu, kaže naša sugrađanka.
U Centru za socijalni rad ovih dana intenzivno rade na zbrinjavanju i smeštaju lica koja se nalaze u teškom socijalnom stanju u prihvatnu stanicu koja se nalazi u Gerontološkom centru.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa