18. maj 2023.18. maj 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OŠ „Laza K. Lazarević“ obeležila 63. rođendan

Učenici ponos i budućnost škole

Sledeći korake velikog Laze Lazarevića po kojem naša škola sa ponosom nosi ime, nastojimo da razvijemo empatiju među učenicima, zaposlenima. To nam daje snagu za mnoga postignuća u oblasti obrazovanja, o čemu svedoče brojne nagrade učenika na svim nivoima takmičenja, poručili su voditelji programa Dunja Stepanović i Andrija Simeunović
Program u sali Sokolskog doma obojen tradicijom, ispunjen muzikom i protkan talentima učenika, upriličen je u petak povodom 63. rođendana Osnovne škole „Laza K. Lazarević“. U publici su bili predstavnici Eparhije šabačke, Grada, Školske uprave, roditelja, zaposlenih, đaci i prijatelji.

Spoj tradicije i budućnosti
Prethodnih šest decenija bili smo svedoci različitih promena u obrazovanju koje smo prihvatili kao veliki izazov u nameri da još snažnije širimo svoja krila ispod kojih smo iznedrili mnogo obrazovanih pojedinaca koji su danas uspešni, kako u Srbiji, tako i u čitavom svetu. Sledeći korake velikog Laze Lazarevića po kojem naša škola sa ponosom nosi ime, nastojimo da razvijemo empatiju među učenicima, zaposlenima. To nam daje snagu za mnoga postignuća u oblasti obrazovanja, o čemu svedoče brojne nagrade učenika na svim nivoima takmičenja, poručili su voditelji programa Dunja Stepanović i Andrija Simeunović.

-Mogu da kažem da su najveći ponos Lazine škole sami učenici koji su sada uspešni širom naše zemlje i sveta i zaista smo ponosni na njih. Mislim da je najveći procvat Lazina škola doživela poslednjih nekoliko godina ulaganjem u budućnost, uz nesebično zalaganje naših učitelja, nastavnika, pomoćnog osoblja i svih zaposlenih. Taj spoj narodne tradicije i budućnosti je nešto po čemu smo prepoznatljivi, što negujemo i želimo da istrajemo u tome. Vredne nagrade koje naši učenici osvajaju na mnogobrojnim takmičenjima su pokazatelji da smo na dobrom putu- rekao je direktor škole Milan Blagojević.

Foto: "Glas Podrinja"


Premijera predstave, folklorna sekcija i školski hor
Učenici su bili simbol i ukras svečanosti koju su vredno spremali sa svojim nastavnicima, a otvorio je školski hor pod rukovodstvom profesora muzičke kulture Dejana Josipovića. Učiteljica Ana Puzić sa svojim odeljenjem 4/2 pripremila je predstavu „Siromašni Romeo“ koja je premijerno izvedena.

-Izvornu verziju je pisao je Tode Nikoletić, ali pošto mi imamo 30 učenika, 30 glumaca u odeljenju, preradili smo tekst tako da svi učestvuju. To je parodija na temu Romea i Julije koju su svi đaci marljivo pripremali, radujući se prilici da pokažu svoj talenat- objasnila je Puzićeva.

U okviru svečanosti nastupila je i folklorna sekcija sa spletom igara iz Srbije, pod rukovodstvom profesorke srpskog jezika Milice Predić.

Prave tradicionalne vrednosti, međusobno poštovanje, tolerancija, značaj porodice kao temelja društva na koji se nadograđuju sve druge vrline, celokupan sistem treba da čine lepšim i bezbednijim. Sve naše snage bile su usmerene samo ka jednom cilju, a naš cilj, poletnost i entuzijazam su svi naši učenici, koji su pod krovom naše škole naša deca. Ispred nas je motiv da budemo još uspešniji i da zajedničkim snagama postignemo još zapaženije rezultate, istakao je direktor Lazine škole.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa