18. maj 2023.18. maj 2023.
Prvi rebalans budžeta i izveštaji o radu
DRUGA REDOVNA SEDNICA SO VLADIMIRCI

Prvi rebalans budžeta i izveštaji o radu

I ovo skupštinsko izdanje obilovalo je pitanjima za boljitak opštine Vladimirci. Prvi rebalans budžeta za tekuću godinu donosi mogućnost za geotermalnu bušotinu, preko nove upravne zgrade, brigu za ugrožene da poprave kvalitet života, pošumljavanja, sadnica za poljoprivrednike te bunare, a opet u okviru mogućnosti.

Bilo je reči o usvojenju odluke o formiranju opštinskog štaba za vanredne situacije kao i odluka o socijalnoj zaštiti koja se samo usklađuje sa nadležnim ministarstvom radi dobijanja slika istinski ugroženih. Bila su na dnevnom redu i pitanja i program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine gde se pojašnjavaju nadležnosti, a dato je i zeleno svetlo na cenovnik komunalnih usluga JKP Izvor, usledili su izveštaji o radu JKP Izvor, Centra za socijalni rad, biblioteke Diša Atić, turističke organizacije opštine podrobno iznet od čelnika kolektiva. Istovetno je usvojen i tromesečni izveštaj o radu opštinskog veća za 2023. godinu. Predlog rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini i komisije za nadzor nad poslovima iz izvorne nadležnosti opštine Vladimirci.

Tekuća pitanja o prestanku mandata predsedniku i članovima nadzornog odbora JKP Izvor i Upravnog odbora TO Vladimirci i izbora novih članova uz odbornička pitanja i inicijative.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa