18. maj 2023.18. maj 2023.
3. Međunarodno takmičenje  mladih flautista Šabac

3. Međunarodno takmičenje mladih flautista Šabac

U organizaciji Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ Šabac, 12 – 14. maja, održano je 3. Međunarodno takmičenje mladih flautista Šabac. Takmičenje je okupilo 125 takmičara, 32 profesora i 26 korepetitora.

Takmičari su doši iz 22 različita grada iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.
Takmičenje je otvoreno maestralim koncertom Ansambla “Flutete” iz Banja Luke. Žiri su činile: Miomir Simonović, FMU iz Beograda, Sunčica Lončar, JU UŠMB „Vlado Milošević“ iz Banja Luke, Dušanka Abramović, MŠ „Jovan Bandur“ iz Pančeva, Biljana Prica i Miloš Milutinović, MŠ „Mihailo Vukdragović“ iz Šapca.

Učenici iz šabačke muzičke škole osvojili su 6 prvih i 1 drugu nagradu od čega 2 specijalne- pobednik kategorije. Nagrađeni flautisti iz klase Biljane Price a uz klavirsku saradnju Borisa Jekića su: Teodora Dražić, Kruna Obradović, Hristina Ilić, Nađa Živković i Dunja Mihailović. Pobednici u svojim kategorijama su Nina Jekić i Mia Vonasek.

LAUREAT za disciplinu solo flauta za niže razrede dobio je Bogdan Petković iz Banja Luke (BiH), dok je za više razrede LAUREAT ponela Isidora Kozlina iz Sremske Mitrovice (Srbija). Laureat za Kamerni duo, trio i kvartet poneo je Trio flauta iz Žabnice (Slovenija).

Direktor takmičenja je Sonja Živković, umetnički rukovodilac Biljana Prica a glavni saradnici u organizaciji su Marija Marković, Mirjana Pantelić, Miloš Milutinović i predstavnik iz đačkog parlamenta, učenica Anastasija Bogdanović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa