18. maj 2023.18. maj 2023.
Foto:  Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Mladi Šapčanin u Italiji na prestižnom takmičenju

Specijalna nagrada za Teodora Vujanića

Na 31. Međunarodnom takmičenju za klavir i orkestar Citta di Cantù, po prvi put ove godine je uvedena potkategorija Young Talents (od 8 do 18 godina ) kako bi se predstavili i promovisali mladi muzički talenati. Priliku da nastupi na internacionalnom takmičenju imao je Šapčanin Teodor Vujanić, učenik prvog razreda Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu u klasi profesorke Goare Lazić.

-Kao najmlađi finalista ikada Teodor je prestavljao grad i Srbiju na velikom takmičnju u Italiji. Deca učesnici iz drugih zemalja (Italije, Nemačke, Rumunije) bili su znatno stariji od njega, imali su 10, 14, 15, 16 godina. Veoma smo zadovoljni i ponosni na njegov nastup. Ostavio je veliki i pozitivan utisak na sve. U veoma jakoj konkureciji osvojio je specijalnu nagradu kao finalista. Za njega je ovo bilo veliko iskustvo. Nastup sa velikim orkestrom uz samo jednu probu, bez straha, samouvereno. Izašao je na scenu i dao sve od sebe kako bi svoj grad i državo prestavio na najbolji način. Naravno, najveća podrška bila je profesorka Goara koja je Teodora bodrila sve vreme. Todorov odlazak podržao je grad Šabac i lokalne firme kojima se zahvaljujemo na pomoći i podršci – rekao je Teodorov otac Ivan Vujanić.

Nastup je održan u Teatro Fumagalli (Kantu, Italija) uz pratnju Filharmonijsskog orkestra iz Rumunije ,,Mihail Jora” pod dirigentskom palicom Ovidiu Balana.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa