18. maj 2023.18. maj 2023.
Ivanić u kup duelu protiv Partizana, Foto: "Glas Podrinja"

Ivanić u kup duelu protiv Partizana, Foto: "Glas Podrinja"

RUKOMET: SUPER LIGA – PLEJ OF

Dan posle je osvanuo

Metaloplastika Eliksir u sredu pokušala da spase polufinalnu seriju. Pad u drugom poluvremenu prvog meča doneo Beograđanima prednost. Važne lekcije iz prve utakmice. Prekinuta serija pobeda gostiju
To je usud novina koje izlaze četvrtkom, a pod štamparskim presama su dan ranije. Ono što se dogodi u sredu nema mesta u izdanju dan kasnije, te tako vi znate, ali mi ne da li je sinoć u hali „Zorka“ Metaloplastika Eliksir“ izborila treći meč, majstoricu u Beogradu ili je Partizan finalista plej ofa. Ukoliko nekoga zanima ishod, a nije upoznat sa istim, može ga videti na našem portalu.

M. Dodić, najefikasniji u prvom meču, Foto: "Glas Podrinja"


Prvo poluvreme u Beogradu nije bilo idealno, ali je bilo dobro i čitav meč u tih 30 minuta delovao je onako nako se očekivalo pred početak serije. Drugo poluvreme za Šapčane može biti korisno samo sa stanovišta primera kako ne treba igrati protiv rivala kalibra Partizana. Počelo je sa nekoliko slabih minita tokom kojih se Partizan odvojio, a kako on nije imao slične padove u igri, konačan ishod na semaforu nije prijao.

Partizan – MP Eliksir 29:24 (14:13)
Beograd. Gledalaca: 300. Sudije: Kovač (Kosovska Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan). Sedmerci: Partizan 5 (5), Metaloplastika 4 (4). Isključenja: Partizan 8, Metaloplastika 12 minuta.
PARTIZAN: Mihajlov (5 odbrana), Jović 4, Šotić 1, Lazović, Baćanović, Varga, Milovanović, Čekić 1, Trnavac (4 odbrane), Kojadinović 9 (4), Zečević 1, Mićić 5 (1), Gudurić, Popović 2, Lazić, Petrić 6.
METALOPALSTIKA: Pavković, Dodić 8 (4), Jevtić 3, Ćosić, Srdanović 1, Mirković, Milovanović, Ivanić, Arsić (9 odbrana), Damjanović, Simić 2, Brajović 5, Jovanović 2, Papović, Petrović, Dakić 3.


Serija je takva da su bitni konačni pobednici mečeva, ne i razlika kojom su trijumf ostvarili. Cilj je dve pobede, pred sredu Partizan je bio na pola puta od tog postignuća, „plavi“ pred imperativom dva trijumfa u nizu kako bi se našli u velikom finalu. Dan posle je osvanuo, u trenutku nastanka ovog teksta možemo samo nagađati da li se razmišlja o propuštenim prilikama ili se gradi taktika za treći, odlučujući meč.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa