18. maj 2023.18. maj 2023.
Šampionsko slavlje Mačve (foto: Mačva pres fb)

Šampionsko slavlje Mačve (foto: Mačva pres fb)

RUKOMET: PRVA LIGA ZAPAD

Mačva superligaš!

Pobedom protiv Valjevaca „lisice“ izborile promociju. Povratak posle dve sezone. Najveći deo sezone na vrhu tabele
Posle dve godine pauze u Bogatiću će od jeseni ponovo biti igran superligaški rukomet. Mačva je i matematički osigurala prvo mesto u Prvoj ligi „Zapad“ u pretpsolednjem kolu i vraća se u rang gde je nastupala od 2018 do 2021. godine, u Super B ligu. Trijumf protiv Metalca iz Valjeva doneo je dva ključna boda koja su Bogatince odvojile na nedostižnu razliku u odnosu na Paraćin.

A. Panović (foto: A. P. privatna arhiva)


Mačva je zasluženo u višem rangu. Gotovo čitav šampionat nalazila se na vrhu tabele. Konkurisali su joj različiti rivali, no ona je konstantno bila korak ili dva ispred, napre Šamota, potom Paraćina. Bogatić je imao ekipu na vrhu na kraju jeseni a potom na kraju proleća. Do kraja je ostao još jedan meč, u Kraljevu, ali nema rezultatski značaj. Brojni poznati rivali Mačvu čekaju u narednoj sezoni, grupi istok-zapad: Rudar, Šamot, Topličanin, Vranje, Loznica, Kuršumlija, Hajduk Veljko...

Mačva (B) – Metalac 29:23 (14:10)
Hala Bogatić. Gledalaca: 150. Sudije: Barjaktarević i Milenković (oba KG). Sedmerci: Mačva 2(1); Metalac 4(3). Isključenja: Mačva 4 minuta.
MAČVA (B): Nenadović 6, Pavlović, Gligorić 2, Puretić 2, Milutinović 3, Žakić, Marjanović, Žunić 1, Knežević 4, Ma. Lakić 3, Martinović, Jovanović 3 (1), Panović 2, Lazić, Gačević 2, Mi. Lakić 1.


-Prvo mesto nije bilo imperativ, već smeli san koji smo ostvarili. Kako je sezona odmiocala raslo je samopouzdanje, tim je odlično funkcionisao, mladi sa iskusnim su se izvanredno slagali i već na polusezoni smo shvatili da nema razloga ne ciljati titulu. Naredni cilj je stvaranje standardnog superligaša od Mačve. Hvala igračima, rukovodstvu kluba i rukovodstvu Opštine na pomoći – istakao je trener Vladimir Stevanović – istakao je treber Vladimir Stevanović.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa