18. maj 2023.18. maj 2023.
S. Lazić i A. Cvetković (foto: A. C.)

S. Lazić i A. Cvetković (foto: A. C.)

BODIBILDING: EVROPSKO PRVENSTVO

Šapčani moćni u Barseloni

Šabački bodibilding dobio je još jednu potvrdu na međunarodnoj sceni, a ovaj put u velikom ostvarenju srpskog bodibildinga na kontinentalnom nivou doprineo sa čak tri medalje. Okićeni iz Barselone stigli su Aleksandar Cvetković i Srboslav Lazić. Srbija je u konkurenciji 45 država osvojila ekipno šesto mesto.

Cvetković je nakon dve vicešampionske titule, konačno stigao na krov Evrope, u svojoj izvornoj kategoriji game cllasic. Zlatnom odličju dodao je bronzu među takmičarima u klasik bodibildingu. Nastupao je i u kategoriji klasik fizik gde se domogao finala i na kraju osvojio peto mesto.

-Osećaj je fantastičan, a medalje su još jači motiv, jer me u novembru očekuje Svetsko prvenstvo. Medalja bi bila sjajna, ali ne krijem da sanjam najviše mesto i najveći uspeh našeg bodibildinga – istakao je Cvetković.

Lazić se vratio posle pauze, osvojio Kup Srbije, Kup Balkana (gde je prvo mesto u svojoj kategoriji zauzeo i Šapčanin Slobodan Grujičić), a niz nastavio bronzom u Španiji. U najbrojnijoj kategoriji men’s physique, među 20 takmičara uspeo je da se popne na pobedničko postolje. Ovo je nova evropska bronza za Lazića, nakon osvojene 2018. godine.

-Konkurencija je bila izuzetna, najbolji takmiačri Evrope i prezadovoljan sam, ponosan što sam uspeo da osvojim medalju. Niz uspeha posle domaće scene i Balkanskog kupa je nastavljen i nastavljam dalje još motivisaniji – naglasio je Lazić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa