23. februar 2012.23. feb 2012.
GALERIJA KULTURNOG CENTRA ŠABAC

ZEMLjA BOGATE TRADICIJE

Zajednička izložba tri meksičke umetnice pod nazivom „Grafičke vizije“ otvorena u ponedeljak, 20. februara. Autorski projekat međunarodne kulturne saradnje mr Leposave Milošević Sibinović podržala ambasada Meksika u Beogradu i Ministarstvo spoljnih poslova Meksika
Posle izložbi meksičkog akvarela 2008. i ikona 2009. godine šabački ljubitelji grafike mogli su pogledati u ponedeljak radove Pilar Bordes, Nunik Sauret i Ireri Topete. Sve tri završile su studije grafike u Meksiku, a izlagale su širom sveta. Zajednička im je životna opredeljenost za rad na ovom polju umetnosti sa visokim stepenom profesionalnosti koji je doneo brojne međunarodne nagrade, ali i upotreba brojnih meksičkih motiva kojima odišu njihova dela.
-To su umetnice srednje generacije. Pilar Bordes i Nunik Sauret klasične su grafičarke dok se Ireri Tapete bavi konceptualnom umetnošću. Izložba je jedna kompilacija tri različite autorke i tri različita pristupa grafici. Ujedno to je jadan potpuno profesionalni prikaz kako se može savremeno vladati raznim grafičkim tehnikama ““ rekla je Sonja Petrović, istoričar umetnosti i kustos galerije, otvarajući izložbu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa