25. maj 2023.25. maj 2023.
Svečano otvoren Festival nauke „Nikola Tesla“
U Centru za stručno usavršavanje Šabac

Svečano otvoren Festival nauke „Nikola Tesla“

Muzičko- scenskim programom koji su pripremili učenici i profesori Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Centru za stručno usavršavanje Šabac (CSU) u ponedeljak je otvoren prvi Festival nauke „Nikola Tesla“. U okviru manifestacije koja će trajati do petka, 26. maja, biće organizovano više od 20 radionica u kojima će učestvovati đaci šabačkih škola.

-Otvaranjem Teslinog kluba u CSU krećemo i sa prvim festivalom nauke koji je posvećen Nikoli Tesli i njegovom liku i delu. Klub smo osnovali uz podršku Fondacije „Nikola Tesla“ iz Amerike. Ideja nam je da u što više gradova, država i kontinenata otvorimo Tesline klubove i da možemo da promovišemo njegov lik i delo. Nakon otvaranja, počinjemo sa radionicama koje narednih pet dana drže profesori iz osnovnih i srednjih škola, a u petak nas očekuje Sajam nauke gde će osam škola, osnovne, srednje i Akademija, prikazati ono što rade sa svojim đacima - istakao je direktor Centra za stručno usavršavanje Branko Filipović.

Profesorka muzičke kulture Snežana Šalai Tibor, koja je sa koleginicama pripremala decu za nastup, navela je da deca već mnogo toga znaju o Teslinim imponzantim postignućima, ali da su imali priliku da pokažu i svoje talente.

-Sa učenicima mlađih razreda iz Šapca i izdvojenog odeljenja u Mačvanskom Pričinoviću, njih oko 50, spremili smo predstavu koja se sastoji iz scena iz Teslinog života. U saradnji sa Fondacijom čija je potpredsednica naša Šapčanka Nada Martinović snimili smo njenu pesmu „Mama“ sa dečijim horom iz Klivlenda i ona je takođe izvedena. Pored mene, đake su pripremale i učiteljice Snežana Popović i Danijela Stanojlović, a tehnička podrška je koleginica bibliotekarka Dušica Šobić- rekla je Šalai Tibor.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa