25. maj 2023.25. maj 2023.
Bujične poplave napravile velike štete
OBILNE PADAVINE PROUZROKOVALE IZLIVANjE VODOTOKOVA

Bujične poplave napravile velike štete

Bujične poplave načinile su ogromne štete na putnoj infrastrukturi i rečnim koritima. Rasnica, Lukinac i Sumijevica su se izlile i napravile ozbiljne probleme. U pojedinim delovima ovog naselja scene su bile apokaliptične
Prošle srede je koceljevačku opštinu pogodilo nevreme praćeno obilnim padavinama i grmljavinom. Za samo 40 minuta na Koceljevu se sručilo 54 litara kiše po metru kvadratnom.

Bujične poplave načinile su ogromne štete na putnoj infrastrukturi i rečnim koritima. Rasnica, Lukinac i Sumijevica su se izlile i napravile ozbiljne probleme. U pojedinim delovima ovog naselja scene su bile apokaliptične.

Voda je najpre poplavila ulice i dvorišta, a zatim je prodrla u stambene i pomoćne objekte. Duž magistralnog puta Šabac-Valjevo, u industrijskoj zoni poplavljene su poslovne zgrade i proizvodni pogoni.



Pešački most na Rasnici, kod terena FK “Radnički”, odnela je nabujala Rasnica koja je pretila da poplavi školu i vrtić.

Put prema Ubu bio je u prekidu jer je voda odnela kolovoznu traku, ali je zahvaljujući angažovanju nadležnih službi, ova saobraćajnica sada prohodna.

Do prekida u saobraćaju došlo je i na putu od Koceljeve prema Batalagama, u delu Buljubašića.



Dodatna oštećenja pretrpela je već oštećena ulica Žiće Dimitrijevića u Koceljevi u naselju Reka. U ovom delu Koceljeve jedna porodica je iseljena iz svog domaćinstva.

Zbog elementarne nepogode i posledica izazvanih bujičnim poplavama ova lokalna samouprava proglasila je vanrednu situaciju na delu svoje teritorije, u naseljenim mestima Koceljeva, Svileuva, Batalage, Družetić, Subotica i Ljutice.

– Šteta se procenjuje ali možemo sa sigurnošću da kažemo da je velika. Najveća je na putnoj i vodnoj infrastrukturi, ali i na privatnim i poslovnim objektima. Ogromna količina padavina nas je zadesila za kratko vreme. Bujične vode nam stvaraju velike probleme. Imali smo poplave ovog tipa 2019. i od tada smo dosta uradili na uređenju vodo tokova. Međutim, količina padavina za kratko vreme zaista je bila velika. Da su nam korita bila neuređena sigurno bismo imali još veće štete- rekao je Ilinčić.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa