25. maj 2023.25. maj 2023.
Vladimirčani na Novosadskom sajmu
IZ ŽIVOTA SELA

Vladimirčani na Novosadskom sajmu

Poljoprivrednici opštine Vladimirci redovno pohode sajamska okupljanja, a ovo je put na svetski uglednom Novosadskom sajmu. U nekoliko autobusa tiskali su se zainteresovani za novine u poljoprivredi ili što bi se narodski reklo kako kraćim putem doći do boljitka. Skoro u glas impresionirani viđenim složili su se da su obeležja savremene proizvodnje došla i do praga njihovih domova. Do vrednih ratara, povrtara, stočara i tako redom.



Sa spoznajom sve ređeg poimanja proizvodnje sa pogledom uprtim u nebo dajući prednost zalivnim sistemima, bunarima, zasadima voća i povrća koji izvesno donose veće prihode. Pa tako povrtarske plantaže niču kao pečurke posle kiše. A sve pod budnim okom odeljenja za poljoprivredu Opštine.

Karavan željnih spoznaja u novinama na prestižnom novosadskom sajmu i briga Lokalne samouprave da se to vidi ram je zahvalnosti uglavnom poljoprivrednika koji bi išli i korak napred. Ali se i povesti nadom da će selo izboriti mesto koje zavređuje a koje žuljeviti dlan seljaka itekako prepoznaje.
S. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa