25. maj 2023.25. maj 2023.
U Kaoni skupljeno  28 jedinica krvi
CRVENI KRST OPŠTINE VLADIMIRCI

U Kaoni skupljeno 28 jedinica krvi

U kalendaru redovnog dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta opštine Vladimirci Kaona zavređuje naklon mnogih. U drevnom zdanju koje je napunilo 630 godina od rađanja svetinje humanost se iskazuje među brojnim žiteljima sa teritorije Opštine:

„ Božiji je dar dati krv i pokazati značaj ovakvih akcija. U ovom prostoru tim pre, hvaleći Gospoda na mogućnosti da činimo takva dela, a i moju ispunjenost da darujem krv koja će nekome možda i spasiti život, veli arhimandrit Filimon starešina manastira Kaona sumirajući dan humanosti u senovitom prostoru vekovne svetinje.

Dan humanosti imao je odziv 32 dobrovoljnih davalaca a tečnost života je dalo 28 humanih. Kaona bogom dana da se briga za onog kome treba lek za koji nema zamene i vera u to, spajaju se u jedno ovakvim akcijama. Da sve protekne u besprekornoj organizaciji Crvenog krsta opštine Vladimirci koji se uvek dugo pamti, ali i ponavlja narednog leta kao gest koji nije merljiv i uz redovno prisustvo čelnika opštine Vladimirci.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa