25. maj 2023.25. maj 2023.
šampioni eks ju regiona(Foto: VK Šabac)

šampioni eks ju regiona(Foto: VK Šabac)

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA (2009. GODIŠTE)

Još jedan trofej trofejne generacije

Regionalna liga je osvojena. Najsupešniji predstavnik Srbije. Trijumfi u duelima gde nisu bili favoriti. Taktičko znanje i psihička zrelost odneli prevagu. Prva regionalna titula za šabačkki vaterpolo
Generacija 2009. je jedna od onih u pogonu šabačkog vaterpola koja obećava, koja dominira i što je najvažnije koja nije samo svetla budućnost, već i sjajna sadašnjost ovog sporta u Šapcu. Više ne staje sve na nacionalnim uspesima, već ove generacije ne prezaju od duela i pobeda nad najjačim timovima Evrope. Pre nekoliko sedmica ekipa Miroslava Petrovića i Dušana Mihailovića popela se na vrh Evrope osvajanjem Tomo kupa u Dubrovniku, a sada je pokazala dominaciju i na prostoru bivše Jugoslavije, posebno značajnom za vaterpolo sport i njegovu istoriju.

Pehar u pravim rukama


Dalmacija prija Šapčanima. Nakon Dubrovnika, titula je osvojena i u Šibeniku, gde je organizovan završni turnir Regionalne lige za 2009. godište. Počelo je pobedom u grupi nad Budvom 12:7, potom je u poslednjoj sekundi splitski Jadran slavio 13:12, no potom su „čivijaši“ demonstrirali i psihološku snagu. Samo su ih obe pobede vodile u polufinale i one su ostvarene. Domaći Solaris je nadigran 15:7, a na koncu i Budućnost 11:7 za drugo mesto u grupi.

Ukupan učinak Šapčana: Paležević (40 odbrana), Zdravković 1, Vasić 4, Pavlović 12, Došenović 5, Topuzović 7, Gajić, Kućanski 1, Vuletić 16, Pavlović, Cerović, Savatić 15, Maletić, Jakovljević 17.


Pred polufinale ulogu favorita za finale imali su Banjica, pobednik Kupa Srbije i Jadran (Split). Šabac je bio u naletu i u polufinalu pobedio Beograđane, do tog trenutka dominantne i jedine sa maksimalnim učinkom 15:12. Sledilo je finale i repriza finala iz generacije 2007, rival novski Jadran. Momci su se pobrinuli da ne bude potpuna repriza. Svaka četvrtina je završena istim rezultatom, Crnogorci su u samom finišu stigli do izjednačenja, no ni to nije poremetilo Šabac. Usledili su peterci: Vuletić, Vasić, Došenović i Jakovljević sigurni, a na golu Paležević brani tri udarca rivala i veliko slavlje je počelo. Konačnih 16:13. Od preostalih predstavnika Srbije (svaka država daje po tri predstavnika, tri prvoplasirana sa poslednjeg nacionalnog takmičenja), Banjica je treća, Valis sedmi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa