25. maj 2023.25. maj 2023.
Metaloplastika najbolja u Srbiji (Z.Ž.)

Metaloplastika najbolja u Srbiji (Z.Ž.)

RUKOMET: PRVENSTVO SRBIJE 2008/09. GODIŠTE

Dominacija ovenčana titulom

Nova titula za generaciju 2008/09, dve godine nakon prethodne. U 22 meča, 21 pobeda i jedan remi, računajući i Super ligu Vojvodine. Četiri sigurna trijumfa u Inđiji. Tri pojedinačna priznanja
Apsolutna dominacija srpskim rukometom za njihov uzrast samo je potvrđena na završnom turniru Prvenstva Srbije (do 14 godina), a zapravo je počela još u Super ligi Vojvodine gde je Metaloplastika u 18 kola ostvarila 17 pobeda uz samo jedan remi i kao prva stigla u Inđiju, na završni turnir, noseći, usled prethodnih rezultat ulogu jednog od favorita.

Žreb ih je svrstao u grupu sa beogradskim Sinđelićem i Dubočicom iz Leskovca. Mesta u polufinalu bilo je za samo prvoplasirane. U prvom kolu igrali su plavi protiv Sinđelića pobedivši 23:19. Čekali su naredno jutro da pobedom obezbede polufinale. Dubočica nije predstavljala problem, o čemu svedoči rezultat 29:11. Mesto među četiri najbolja tima je osigurano.

Sezona bez poraza plavih (Foto: Z.Ž.)


Derbi polufinala je bio meč najboljih ekipa RS Vojvodina i RS Beograd, Metaloplastika i Voždovac. Snažno i kvalitetno polufinale Šapčani su rešili u svoju korist 15:13, obezbedili meč odluke i svakako medalju. U drugom polufinalu Hajduk Beška je imala mnogo lakši zadatak protiv Šamota. Meč za zlato je bio okršaj ekipa iz RS Vojvodina, znanaca iz Super lige. Dva puta je Metaloplastika ove sezone već pobedila Hajduk, a uprkos zakonu velikih brojeva, učinila je to i treći put, sada 20:15 za novu titulu generacije. Osim šampionskog pehara, tri igrača Metalolastike su uvrštena u idealnu postavu: Stanojlović, Stojinović i Milovanović.

Nova šampionska titula
Generacija koja je osvojila titulu u Inđiji donela je drugu titulu za klub na nacionalnom nivou u ovom veku. Prvu je takođe ostvarila ona, pre dve godine, onda u ligi do 12 godina. Mlađi deo šampionske ekipe prethodne sezone je u ligi do 12 godina poražen u finalu što je u 2021/22. bila jedina medalja za šabački rukomet u mlađim kategorijama.


Ekipu su ove sezone predvodili Miodrag Kažić i Nemanja Aleksić, a na finalnom turniru su nastupili: Stanojlović, Pavlović, Stojinović, Milovanović, Gligorić, Lukač, Bajić, Trifunović, Beljić, Vujanović, Grujović, Tomić, Andrić, Jekić, Ristivojević, Kvačanović i Jerotić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa